Την Τετάρτη 15 Μαΐου θα αρχίσει η 32η αποστολή του "Ναυτίλου" και θα διαρκέσει 3 ημέρες

Η "Σταγόνα Αγάπης" ταξιδεύει στην Αμοργό

Η πρώτη αποστολή για τη “Σταγόνα Αγάπης” στο Αιγαίο, για το 2024, θα έχει προορισμό την Αμοργό και θα πραγματοποιηθεί με την εθελοντική στήριξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ) και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου.

Η αποστολή είναι κοινωνικού χαρακτήρα και έχει βασικό σκοπό να στηρίξει στο μέτρο των δυνατοτήτων, το όμορφο νησί των Κυκλάδων. Στο πλαίσιο της αποστολής θα οργανωθούν δωρεάν ιατρεία για τους κατοίκους του νησιού από ιδιώτες γιατρούς σε συνεργασία με τα μέλη της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτού Σκάφους "Ναυτίλος".

Οι ειδικότητες που θα επισκεφτούν το νησί

Τα ιατρεία θα έχουν γιατρούς από διάφορες ειδικότητες και συγκεκριμένα, το νησί θα επισκεφτεί, ωτορινολαρυγγολόγος, χειρούργος ορθοπεδικός, ουρολόγος, οδοντίατρος, γυναικολόγος, παθολόγος, δερματολόγος, πνευμονολόγος, ψυχίατρος, αναισθησιολόγος, οφθαλμίατρος, γαστρεντερολόγος και ενδοκρινολόγος.

Τα ιατρεία στον νησί θα πραγματοποιηθούν στο χώρου του Κέντρο Υγείας Αμοργού χωρίς ραντεβού την Πέμπτη 16/5 και ώρες 09:30 – 14:00 και 17:30 – 20:00, την Παρασκευή 17/5 και ώρες 09:30 – 14:00 και 17:30 – 20:00 και το Σάββατο 18/5 και ώρες 09:30 – 12:00.

Λίγα λόγια για τον "Ναυτίλο"

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους "Ναυτίλος" είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Μάιο του 1991 από λάτρεις της θάλασσας και του φουσκωτού σκάφους. Πέρα από τις εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα μέλη του, ο όμιλος έχει ως βασικό πυλώνα δραστηριότητας τη διοργάνωση κοινωνικών αποστολών προσφοράς και αγάπης σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο “Ναυτίλος” άρχισε, ουσιαστικώς, να δραστηριοποιείται από τον Ιούνιο του 2003 με προσέλευση καινούργιων μελών, με σημαντικές δραστηριότητες και πάντοτε με ένα ικανό πρόγραμμα βγαλμένο από τις απαιτήσεις των μελών του. Την ιστορία του «Ναυτίλου» έχουν σημαδέψει αξιόλογοι άνθρωποι, που κατά καιρούς βρέθηκαν επικεφαλείς των Διοικητικών του Συμβουλίων, διοργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις, κυρίως στοχευμένες κοινωνικές αποστολές προσφοράς και αγάπης σε ακριτικά νησιά, αλλά και εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα μέλη του.

Η Λέσχη σήμερα έχει αρκετά ενεργά μέλη, που εκτός από τις συχνές εκδρομές που οργανώνουν μεταξύ τους, κυρίως θαλασσινές αλλά κατά περίπτωση και ορεινές, συμμετέχουν σε αποστολές αγάπης που διοργανώνει η Λέσχη σε ακριτικά νησιά. Όντας πρωτοπόρος, συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις Πανελλήνιες Συναντήσεις Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών μέχρι σήμερα, αλλά και στις κοινές εκδηλώσεις των Ομίλων. Συχνά οργανώνει εκδρομές και συναντήσεις με άλλους Ομίλους ώστε αυτή η παρέα της θάλασσας να μεγαλώνει και οι δεσμοί φιλίας των μελών μας αλλά και οι δεσμοί με τα μέλη άλλων Ομίλων να γίνονται πιο στενοί και δυνατοί. Η Λέσχη έχει οργανώσει τακτά και ειδικά σεμινάρια, προβολές και διαλέξεις για την επιμόρφωση των μελών της για τους κανόνες ναυσιπλοϊας, ηλεκτρολογικά, μηχανικά και μηχανολογικά θέματα διαχείριση φαρμακείου σκάφους και τις δυνατότητες του φουσκωτού σκάφους.

Αποτελώντας ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας. Ο Ναυτίλος είναι ένας από τους Ομίλους που πρωτοστάτησαν και είναι υποστηριχτής, στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας στην κίνηση για την ενεργοποίηση της πολιτική προστασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για την οργάνωση ομάδων διάσωσης, που θα μπορούν να συνδράμουν στο έργο των λιμενικών αρχών και σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία δύναται να συνδράμει.