Απονομή βραβείων σε 32 εστιατόρια των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

Νέα διάκριση για τον Συριανό σεφ Κώστα Μπουγιούρη

  • Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024 - 18:16

Τριάντα δύο εστιατόρια από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, απέσπασαν "πρωτιές", κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο "Makedonia Palace" στο πλαίσιο της ετήσιας επίσης συνάντησης με τίτλο τα "Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024" που πραγματοποιηθεί το "Αθηνόραμα".

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν συνολικά 85 βραβεία, εκ των οποίων 32 τα απέσπασαν εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου. Ανάμεσά τους και το "Ηλιβασίλεμα" του Κώστα Μπουγιούρη, από τη Σύρο.

Τα "Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας" διεξάγονται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα βραβεία στους νικητές παρέδωσαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Παπατζανής και ο εκδότης του "αθηνοράματος", Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Τα 32 βραβεία των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

Noble Gourmet - Ρόδος

Μαυρίκος - Ρόδος

Παράγκα - Ρόδος

Broadway - Κως

Μylos - Λέρος

Ηellas - Ρόδος

Ταβέρνα Ηλίας - Ρόδος

Selene - Σαντορίνη

Grandma's - Ιος

Petra - Σαντορίνη

Ches - Ιος

Varoulko - Σαντορίνη

Kensho Ornos - Μύκονος

Μαραθιά - Τήνος

Vassilenas Blue - Αντίπαρος

Εfisia - Μύκονος

Ηλιοβασίλεμα - Σύρος

Iθακα - Ιος

Cantina - Σίφνος

Qhera - Σαντορίνη

Lady Finger - Μύκονος

Μario - Πάρος

Black Rock - Σαντορίνη

Bostani - Σίφνος

Νοema - Μύκονος

Panigyri - Σαντορίνη

Rada - Πάρος

FlyAway -Σαντορίνη

Araklia - Ηρακλειά

Ηταν ένα μικρό καράβι - Τήνος

Θαλασσάκι - Τήνος

Noa - Μύκονος

"Στηρίζουμε τη διατήρηση της παράδοσης"

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος της βράβευσης με δηλώσεις του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία της γαστρονομίας στα νησιά, δηλώνοντας ότι η περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει να συνδράμει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διατήρηση της νησιωτικής παράδοσης και ταυτότητας.

"Είμαστε περήφανοι για την εξαιρετική παρουσία για μια ακόμη φορά, μια ακόμη χρονιά, της γαστρονομίας των νησιών μας και της αναγνώρισης της δουλειάς των ανθρώπων της εστίασης, αλλά και της παραγωγής, των νησιών μας. Συγχαρητήρια στο "Αθηνόραμα" που με συνέπεια και αφοσίωση αναδεικνύει τον εξαιρετικό πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας εδω και δεκαετίες.

Ειδική βράβευση έλαβε ο Ροδίτης chef Γιώργος Τρουμούχης για την προσφορά του και όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν οτι πρόκειται για πραγματικό "δάσκαλο". Από πλευράς μας, η δέσμευση της στήριξης αυτού του μεγάλου αγώνα διατήρησης ταυτότητας, παράδοσης και προσωπικότητας, είναι πιο ισχυρή από ποτέ", σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος.