Εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων για την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου

Μία γιορτή ζωής και ελπίδας

Θεοδώρα Χαλκιά: "Κανένας δεν είναι μόνος του στη γενναία, αλλά και σκληρή μάχη απέναντι στον καρκίνο"

Τιμώντας όλους εκείνους που επέζησαν από τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα εκδήλωση στη Σύρο, με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, αλλά και μελών του Συλλόγου.

Η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, περιελάμβανε ποδηλατάδα, αλλά και πεζοπορία, στέλνοντας το μήνυμα της θέλησης για ζωή.

Για την τέταρτη συμμετοχή του Συλλόγου στη διοργάνωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη", η πρόεδρος του, Θεοδώρα Χαλκιά.

Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου

Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σ’ όλο τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου.

Η ημέρα αυτή άρχισε ως ετήσια εθνική εορτή στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στη συνέχεια διαδόθηκε σ' όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, ως μια γιορτή της ζωής. Οι συμμετέχοντες σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά τη διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο, η απομυθοποίηση του ως θανατηφόρος νόσος και τέλος να είναι μια πηγή έμπνευσης, ελπίδας, αισιοδοξίας, στάση ζωής, δύναμης για όσους ανθρώπους εμπλέκονται με τον καρκίνο. Η Παγκόσμια Ημέρα δεν απευθύνεται μόνο στους ασθενείς, αλλά και στο οικείο περιβάλλον, στους επαγγελματίες υγείας, στους ειδικούς ψυχικής υγείας, αλλά και στο ευρύ κοινό που δεν εμπλέκεται με τον καρκίνο.

Μηνύματα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, στο πλαίσιο της, συμμετείχε και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην εκδήλωση που Συλλόγου Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ,

Δεκάδες πολίτες, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Σύρου, διανύοντας μία μεγάλη απόσταση με ποδηλασία, αλλά και με πεζοπορία, τερμάτισαν στην πλατεία Μιαούλη, στέλνοντας μηνύματα ενσυναίσθησης, αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας κι ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών.

Για τη δράση αυτή, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε θεσμό, αναφέρθηκε μέσω της εφημερίδας, η πρόεδρος του Συλλόγου, Θεοδώρα Χαλκιά.

Η κα. Χαλκιά, εκφράζοντας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, τις ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες, σημείωσε ότι "για άλλη μια χρονιά είτε με τα ποδήλατά μας, είτε χωρίς, διανύσαμε μία όμορφη διαδρομή, αποδεικνύοντας πρώτα σ’ εμάς τους ιδίους, αλλά στους νέους και τις νέες, ότι ο καρκίνος δεν μας τρομάζει και δεν μας πτοεί, διότι τολμάμε κατάματα να του δείχνουμε τη δύναμή μας και τη θέλησή μας για ζωή", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

"Κάθε χρόνο, δηλαδή την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζουμε όλους αυτούς που έδωσαν μία γενναία μάχη και κέρδισαν τον καρκίνο. Αυτή η δράση, η οποία ξεκίνησε από το ΚΕΦΙ, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Εκτός από τη Σύρο, ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα", επεσήμανε η κα. Χαλκιά.

Κλείνοντας, η πρόεδρος του Συλλόγου, έδωσε το δικό της μήνυμα σε όλους όσους δίνουν τη δική τους μάχη απέναντι στον καρκίνο, δηλώνοντας ότι "σε αυτή τη μάχη χρειάζεται πάνω από όλα πρόληψη, αισιοδοξία, αλλά και θετική διάθεση. Με τις σύγχρονες ιατρικές παρεμβάσεις είμαστε σίγουροι ότι η μάχη θα είναι υπέρ των ασθενών", προσθέτοντας, μάλιστα, ότι σε αυτόν τον αγώνα ζωής κανείς δεν είναι μόνος του.