Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στη Σύρο ενόψει της κάλπης των ευρωεκλογών με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, Γιάννη Τασιούλα

“Να εκφραστεί η γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση”

  • Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024 - 15:05

Μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, απηύθυνε ο ομιλητής της πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος στη Σύρο και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιάννης Τασιούλας, τονίζοντας πως από αυτή την κάλπη πρέπει να σταλεί ηχηρό μήνυμα της γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης.

Η εκδήλωση έγινε στο θεατράκι των Λαζαρέττων παρουσία μελών και φίλων του κόμματος, καθώς επίσης και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλα Καΐλη και του δημοτικού συμβούλου, Παύλου Χρυσαφίδη.

Να δώσουμε τη μάχη για μια καλύτερη ζωή”

Ειδικότερα, ο κ. Τασιούλας στην ομιλία του τόνισε το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως “ργανωτή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής σε όλες τις χώρες- μέλη της”. Μιας πολιτικής που όπως ανέφερε, “βάζει στο επίκεντρο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των πολυεθνικών, αφήνοντας στο περιθώριο τους λαούς και τις ανάγκες τους”.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, έφερε παραδείγματα όπως, “οι ευρωπαϊκές οδηγίες που μας οδηγούν σε 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, με μισθούς πείνας που αποφασίζει ο κάθε υπουργός με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κ.α”. Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε, “η καταδίκη αυτής της πολιτικής άλλωστε, έβγαλε στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, όπως και στη χώρα μας, εκατομμύρια εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές, το προηγούμενο διάστημα”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε “στην ταύτιση όλων των αστικών κομμάτων στην Ευρωβουλή, τα οποία συμφωνούν, ψηφίζουν από κοινού τους κανονισμούς και τις οδηγίες της και στη συνέχεια τα εφαρμόζουν στη χώρα μας”, επισημαίνοντας πως, “παρά τη “δήθεν” αντιπαράθεση μεταξύ τους έχουν κοινό παρονομαστή την σταθερότητα της κερδοφορίας του κεφαλαίου”.

Τέλος, κάλεσε σε στήριξη και συμπόρευση με το ΚΚΕ, όλους όσους διαφωνούν με την πολιτική της ΕΕ. “Ψηφίζουμε για να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, που θα αποκαλύπτει, θα ενημερώνει, θα προειδοποιεί έγκαιρα και θα προετοιμάζει το λαό για κάθε επίθεση που οργανώνουν σε βάρος του. Γιατί με αυτόν τον τρόπο ανατρέπονται οι αποφάσεις και η βάρβαρη πολιτική της ΕΕ. Να γίνει κριτήριο ψήφου η συσσωρευμένη πείρα και να εμπιστευτούν τους κομμουνιστές ώστε μετά τις εκλογές από καλύτερη θέση μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό να δώσουν τη μάχη για την ζωή ενάντια στα κέρδη των μονοπωλίων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.