Παιδική εκδήλωση από τις Κοινότητες Ερμούπολης και Μάννα

Μία Κυριακή αφιερωμένη στα παιδιά

Ντωντώ Ράμμου: "Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε με ότι μπορούμε για τη χαρά των παιδιών"

Μία δράση αποκλειστικά αφιερωμένη στα παιδιά της Σύρου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου, στο χώρο του πάρκου "Αυγό", πλησίον των Λυκειακών συγκροτημάτων στην περιοχή του Μάννα.

Πρόκειται για μία συνεργασία μεταξύ των Κοινοτήτων Ερμούπολης και Μάννα, με στόχο να βρεθούν στο επίκεντρο, τα μικρά, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην "Κοινή Γνώμη" η Ντωντώ Ράμμου.

"Συριανόν Παραμύθιον"

Η Κοινότητα Ερμούπολης σε συνεργασία με την αντίστοιχη του Μάννα, διοργανώνει την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 11 το πρωί, στο πάρκο "Αυγό" το "Συριανόν Παραμύθιον".

Πρόκειται για μία δράση αφιερωμένη στα μικρά, αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις παραμυθιών από την Δέσποινα Αριστείδου, με θέμα το δάσος, υπό τους ήχους της μοναδικής μουσικού, Γεωργίας Λίτσα.

Εκτός από τα παραμύθια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τα προσωπάκια τους με όμορφα σχέδια και χρώματα με τη βοήθεια της αισθητικού, Ελισάβετ Μπιρμπιλη, ενώ ταυτόχρονα θα τους δοθεί η δυνατότητα να παίξουν, αλλά και να χορέψουν.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα πικ νικ με εδέσματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην προσπάθεια αυτή θα συνεισφέρουν τη βοήθειά τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Σύρου.

"Πρόκειται για μία συνεργασία της Κοινότητας Ερμούπολης με την αντίστοιχη του Μάννα, με το σκεπτικό να παρέχουμε κάποιες δραστηριότητες για τα μικρά, αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά", δήλωσε στην εφημερίδα η κα. Ράμμου, υποστηρίζοντας ότι "κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν παραμύθια, μουσική, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα ελεύθερο πικ νικ, με σκοπό να μάθουμε όλοι τη χαρά του “μοιράζομαι”. Οι δράσεις στηρίζονται από Συριανούς επιχειρηματίες, οι οποίοι θα μας παράσχουν τη βοήθειά τους σε αυτή τη δράση".

Στην ερώτηση εάν υπάρχει σχεδιασμός αυτές οι δράσεις να επεκταθούν, οι κα. Ράμμου τόνισε ότι αυτό το πλάνο υπάρχει στο σκεπτικό της Κοινότητας της Ερμούπολης, της οποίας και είναι μέλος.

"Ναι, βέβαια. Είναι στα σχέδια της Κοινότητας Ερμούπολης, ως μέλος της μιλάω άλλωστε, να υπάρξουν συνεργασίες και με άλλες Κοινότητες του νησιού, ώστε να γίνουν ανάλογες δράσεις και για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Στόχος μας όμως είναι τα παιδιά. Υπήρξε έλλειψη μέχρι και πρότινος σε εκδηλώσεις που αφορούν αποκλειστικά τα παιδιά, οι χώροι είναι λιγοστοί, οπότε εστιάζουμε σε αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε το κοινωνικό σύνολο, ώστε να συνεισφέρουμε με ότι μπορούμε για τη χαρά των παιδιών. Πρέπει να πω ότι στην εκδήλωση τα μέλη των Κοινοτήτων μας θα δώσουμε το παρόν για την ευχάριστη και ομαλή διεξαγωγή του. Σας περιμένουμε όλους αυτή την Κυριακή, να ταξιδέψουμε στα δάση της καρδιάς και της φαντασίας μας", τόνισε κλείνοντας τις δηλώσεις της.