Τήνος: Ανοιχτή εκδήλωση για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων

  • Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024 - 13:28

"Προς μία πιο βιώσιμη Τήνο με μηδενικά πλαστικά απόβλητα", είναι το θέμα της ανοιχτής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο χώτο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Πρόκειται για τα εγκαίνια μιας δυναμικής πρωτοβουλίας, η οποία απευθύνεται τόσο στις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης-φιλοξενίας όσο και στους κατοίκους, προτείνοντας νέες λύσεις για τη δραστική αλλαγή στάσης απέναντι στις πλαστικές συσκευασίες.

Ξεκινώντας από το φετινό καλοκαίρι, οι δράσεις περιλαμβάνουν την πιλοτική δοκιμή νέων λύσεων για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων από επιχειρήσεις, τη διοργάνωση βραδιών ευαισθητοποίησης σε τοπικά πανηγύρια, μία σειρά από εκδηλώσεις με συλλογικούς φορείς τους χειμερινούς μήνες ενώ προβλέπεται και ένα πρακτικός οδηγός με λύσεις για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων ειδικά σχεδιασμένος για νησί της Τήνου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν οι δράσεις που σχεδιάζονται για το 2024-25 από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Καλλονή-Κελλιά, η οποία και συντονίζει την πρωτοβουλία, με τη συμμετοχή του δημάρχου Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά, αλλά και εκπροσώπων επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας του νησιού, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανάγκες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από τον ιδρυτή της Polygreen, Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο, τα βήματα που οδήγησαν στο επιτυχημένο μοντέλο "Just Go Zero" της Τήλου, καθώς το συγκεκριμένο νησί είναι το στην ελληνική επικράτει που έκανε πράξη τα μηδενικά απόβλητα, προστατεύοντας έτσι το μοναδικό της περιβάλλον και προσελκύοντας επισκέπτες με περιβαλλοντική συνείδηση και εκτός της υψηλής σεζόν.

Επίσης, για τον ρόλο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα μιλήσει εκπρόσωπος της πλατφόρμας "NoWaste 21", ενώ θα παρουσιαστεί και ο ψηφιακός χάρτης της Whywasteme με τα ενεργά σημεία χωριστής συλλογής στην Τήνο για τη σωστή ανακύκλωση πλαστικών συσκευασιών μιας χρήσης.