Ο απόλυτος επιχειρηματικός και τουριστικός οδηγός της Σύρου για το 2024

To "Συργιάνι" ακόμη μία χρονιά στα χέρια σας

Οι δημιουργοί του, Γιώργος Βλάχος και Αλεξία Ζαχαροπούλου - Πρίντεζη, μιλούν στην "Κοινή Γνώμη" για τη νέα έκδοση του περιοδικού

Κυκλοφορεί από σήμερα σε δεκάδες σημεία του νησιού, ο απόλυτος επιχειρηματικός και τουριστικός οδηγός της Σύρου για το 2024.

Ο λόγος για το "Συργιανι", το οποίο μέσα από 10.000 αντίτυπα, προβάλει την Ερμούπολη και τα χωριά της Σύρου, εμπεριέχοντας παράλληλα πληροφορίες για τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, καφέ, μπαρ), αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις του νησιού, δίνοντας έμφαση και στον πολιτιστικό τομέα της Σύρου.

Φωτογραφικός και πληροφοριακός οδηγός

Το "Συργιάνι" είναι ένα περιοδικό που περιέχει αποκλειστικά φωτογραφικές πληροφορίες, αποφεύγοντας άρθρα ή ιστορικές και γεωγραφικές περιγραφές που μπορούν να βρεθούν σε άλλα περιοδικά ή στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό άλμπουμ που προβάλλει την ομορφιά της Σύρου - μια σειρά από καρτ ποστάλ- για να συνοδεύσει τον επισκέπτη στις διακοπές του και ταυτόχρονα έναν οδηγό για την κουζίνα και τη διασκέδαση, μια περιήγηση στα καφέ, τα μπαρ, τις αμέτρητες ταβέρνες και μπιστρό με τοπικά πιάτα, τις μυρωδιές και τις γεύσεις της κυκλαδίτικης κουζίνας.

"Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε παρέα στον επισκέπτη ακόμα και μετά το τέλος των διακοπών του, ώστε να κρατήσει ζωντανές τις αναμνήσεις του και να τις μοιραστεί με φίλους και συγγενείς", δηλώνουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του περιοδικού, Γιώργος Βλάχος και Αλεξία Ζαχαροπούλου - Πρίντεζη.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η φετινή έκδοση, η οποία κυκλοφορεί για 14η χρονιά, εκτός την αποτύπωση των επιχειρηματικών, αλλά και άλλων πληροφοριών για τη Σύρο, όπως για τις παραλίες, τα μουσεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να έρθει σε επαφή και με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

"Στην πρώτη σελίδα του περιοδικού εμπεριέχεται και ένας κωδικός QR, μέσω του οποίου ο αναγνώστης, μπορεί να σκανάρει και να μαθαίνει τόσο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο νησί, αλλά και να αντλήσει πληροφορίες για τον Δήμο. Επίσης, μέσω του ίδιου συστήματος, μπορεί να έχει πληροφορίες για τα καταστήματα εστίασης και τις εμπορικές επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και μέρη που μπορεί να επισκεφθεί", σημειώνει η κα. Ζαχαροπούλου - Πρίντεζη.

Από την πλευρά του, ο κ. Βλάχος επισημαίνει ότι το περιοδικό, που διανέμεται δωρεάν από τις τουριστικές επιχειρήσεις της Σύρου, όπως είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα ξενοδοχεία και τις μαρίνες, αποτελεί τον απόλυτο οδηγό για τον επισκέπτη, ο οποίος μπορεί να πάρει όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται "πριν καν επισκεφθεί τα σημεία ενδιαφέροντός του".