Επικίνδυνες λακκούβες σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε στενά οικισμών

"Παγίδες" για οχήματα και πεζούς

Ένα από τα μόνιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στη χώρα είναι οι λακκούβες σε όλο το οδικό δίκτυο, χωρίς αυτό να αποτελεί εξαίρεση και στη Σύρο.

Κατεστραμμένα οδοστρώματα, καθιζήσεις, τεράστιες λακκούβες, μπαλώματα που έχουν γίνει νέες λακκούβες, μισοτελειωμένα έργα, ρωγμές, αυλακώσεις, κυματισμοί, είναι ορισμένα από τα δεκάδες προβλήματα που εντοπίζονται στους δρόμους του νησιού.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα εντοπίζονται τόσο στον κεντρικό οδικό άξονα της Σύρου, αλλά πολύ περισσότερο σε δρόμους μέσα στους οικισμούς, δημιουργώντας την εύλογη ανησυχία τόσο των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς το Κίνι, στο ύψος του "Κοκκινόσπιτου", όπου το οδόστρωμα σε συγκεκριμένα σημεία παρουσιάζει εκτεταμένες διαβρώσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους οδηγούς των οχημάτων, αλλά κυρίως των δίκυκλων, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Ανάλογη, ίσως και χειρότερη είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των οικισμών του νησιού, όπως συμβαίνει με την περιοχή του Φύλακα.

Το οδόστρωμα του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος παρουσιάζει αρκετά μεγάλη κυκλοφορία, καθώς εξυπηρετεί πολλούς διερχόμενους, κυρίως δικύκλων, καθώς συνδέει την περιοχή του Επισκοπείου, ακόμη και του Κινίου με τον κεντρικό δρόμο προς την Ερμούπολη, παρουσιάζει σημαντικές διαβρώσεις και λακκούβες, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν και άκρως επικίνδυνες κυρίως για τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών.