Κρίνονται απαραίτητες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καρνάγιο της Ερμούπολης

Δρόμος διπλής πορείας, αλλά μονής χωρητικότητας

Μία εικόνα περίεργη και σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνη, αντικρίζει κάποιος οδηγός ο οποίος προσπαθεί να κινηθεί στο καρνάγιο, πίσω από το αλσύλλιο, καθώς μετά τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, στο πλάι της μαρίνας, έχει προκύψει ένα σημείο περίπου 50 μέτρων από το οποίο πολλές φορές τυχαίνει να προσπαθούν να περάσουν ταυτόχρονα οχήματα, αλλά προς διαφορετική κατεύθυνση.

Στις εικόνες που δημοσιοποιεί, η "Κοινή Γνώμη" φαίνεται ξεκάθαρα το μέγεθος του δρόμου και ότι σε καμία περίπτωση δεν χωρούν δύο οχήματα να περάσουν ταυτόχρονα. Μάλιστα, πολλοί οδηγοί επιλέγουν αυτό τον δρόμο για να αποφύγουν, στις ώρες αιχμής, τη κίνηση της Ηρώων Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα, να αυξάνουν και ταχύτητα, με κίνδυνο αν κάποιος έρθει από την αντίθετη κατεύθυνση, να βρεθούν αντιμέτωποι, με την καλύτερη λύση στην προκειμένη περίπτωση, να υποχωρήσει και να κάνει όπισθεν, ο ένας εκ των δύο οδηγών.

Η μόνη πινακίδα σήμανσης του Κ.Ο.Κ. που βρίσκεται στο σημείο, όπως φαίνεται στη σχετική φώτο, είναι της απαγόρευσης στάθμευσης. Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι, θα πρέπει άμεσα να προσθέσουν ένα σήμα που να αναφέρει, ποια από τις δύο κατευθύνσεις ανόδου ή καθόδου, έχει προτεραιότητα, έτσι ώστε να αποφεύγεται το κομφούζιο και πιθανά ατυχήματα.