Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 - Νεκρή 40χρονη αθλήτρια

  • Σήμερα - 11:52

Ένα τραγικό συμβάν σημάδεψε τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600. Αργά χθες το βράδυ δύο μέλη ιστιοπλοϊκού σκάφους που συμμετέχει στον αγώνα έπεσαν στη θάλασσα κοντά στην Κάρπαθο.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενέστατες με τον άνεμο να λυσσομανά με 60 μίλια ταχύτητα την ώρα και τα κύματα να έχουν ύψος δύο μέτρων.

Αμέσως τα άλλα μέλη του πληρώματος έκαναν όλες τις προβλεπόμενες κίνησεις και περισυνέλεξαν τους δύο συναθλητές τους, έναν άντρα και μία 40χρονη Γαλλίδα, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε τραυματιστεί και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Η 40χρονη μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατό της.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές οι οποίες έχουν αναλάβει την υπόθεση, ενώ από τη διοργάνωση αναμένεται η έκδοση επίσημου δελτίου τύπου.

Στον ίδιο αγώνα τραυματίστηκε και ένας 61χρονος - μέλος πληρώματος που επέβαινε σε σκάφος σημαίας Πολωνίας.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε όπως κάθε χρόνο συμβολικώς από τη θαλάσσια περιοχή του Ναού του Ποσειδώνα και ο τερματισμός μετά τη διαδρομή των 600 ν.μ. είναι στο ίδιο σημείο της εκκίνησης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο αριθμός των ξένων χωρών, τη σημαία των οποίων φέρουν τα σκάφη που μετέχουν στον αγώνα και ανέρχεται στις 25.

Το AEGEAN600 είναι από τους πολυπληθέστερους σε συμμετοχή σκαφών με ξένη σημαία των παρόμοιων αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.

Επίσης τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον τραυματισμό ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας που συμμετείχε στον αγώνα. Το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Πηγαδίων Καρπάθου συνοδευόμενο από το Ε/Ρ – Α/Ψ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΡΙΑ» Τ. Διαφανίου 24. Ο 61χρονος αποβιβάσθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καρπάθου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.