Ρόδος: Επεισοδιακή καταδίωξη σκάφους με μετανάστες

  • Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024 - 20:03

Καταδίωξη από σκάφος του Λιμενικού σε ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο σκάφος του Λιμενικού και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός λιμενικού, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό συνέβη ως εξής: Ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού εντόπισε ένα λευκό ταχύπλοο σκάφος με αρκετούς μετανάστες να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ανατολικές ακτές της Ρόδου. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το βοηθητικό σκάφος του ΠΑΘ και προσέγγισε το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν 30 με 40 μετανάστες.

Το σκάφος του Λιμενικού προχώρησε σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, το ταχύπλοο σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του ταχύπλοου να προβαίνει επανειλημμένα σε επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών και παρά τις ενέργειες αποφυγής, το ταχύπλοο προσέκρουσε στην αριστερή πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο σκάφος του Λιμενικού και τον ελαφρύ τραυματισμό στον ώμο ενός στελέχους από το πλήρωμα του σκάφους. Το στέλεχος του Λιμενικού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε. Το ταχύπλοο σκάφος διέφυγε στα απέναντι τουρκικά παράλια.