Έναν υπερσύγχρονο εξωτερικού χώρου αυτόματο απινιδωτή απέκτησε η περιοχή της Αζολίμνου

Έναν υπερσύγχρονο εξωτερικού χώρου αυτόματο απινιδωτή απέκτησε η περιοχή της Αζολίμνου

Ανδρέας Αλυματήρης: "Επόμενος στόχος να ξεπεραστεί το "γράμμα" του νόμου, προκειμένου η παραλία της Αζολίμνου να αποκτήσει ναυαγοσώστη την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο"

Έναν σύγχρονο αυτόματο απινιδωτή, εξωτερικού χώρου, απέκτησε η Αζόλιμνος, ανεβάζοντας στους 19, τον αριθμό των μηχανημάτων που έχουν τοποθετηθεί στη Σύρο.

Πρόκειται για ένα μέτρο προστασίας και ασφάλειας τόσο για τους λουόμενους, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής, ο οποίος θα βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία, προκειμένου να είναι άμεσα προσβάσιμος τόσο σε επίπεδο παραλίας, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο περιστατικό λάβει χώρα στην περιοχή.

"Ο συγκεκριμένος θα ενταχθεί στον εθνικό χάρτη απινιδωτών και είναι ένας στόχος που είχα θέσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα χρέη προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μάννα", δηλώνει στην "Κοινή Γνώμη" ο Ανδρέας Αλυματήρης.

Μία προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Αθήνας

Ο αυτόματος απινιδωτής που σκοπό έχει την κάλυψη τυχόν περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης της περιοχής και που εγκαταστάθηκε στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος εστίασης "Ο Κοντός στου Ραφογιάννη", αποτελεί μία προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Αθήνας.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα παρέλαβε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κοινότητας Μάννα, Ανδρέας Αλυματήρης, παρουσία αντιδημάρχων του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης και συγκεκριμένα του Γιάννη Μαραγκού και του Νίκου Σκευοφύλακα, μελών της Κοινότητας Αζολίμνου και Βάρης, του λιμενάρχη Σύρου, Παναγιώτη Καραμήτσα, καθώς επίσης και μελών της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παράδοσης- παραλαβής συμμετείχαν η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, η οποία αποτέλεσε τον συνδετικό "κρίκο" για την απόκτηση του απινιδωτή, καθώς επίσης οι πρόεδροι των Ροταριανών Ομίλων Αθήνας και Σύρου, Αναστάσιος Μπάλλας και Σοφία Δρακοτού αντίστοιχα, όπως επίσης και ο διοικητής της 2475 Διεθνούς Περιφέρειας, Ροταριανός, Νικόλαος Μαργαρόπουλος.

"Δωρίσαμε σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο της Αθήνας, έναν απινιδωτή. Πρόκειται για ένα αίτημα που λάβαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από τον πρόεδρο της Κοινότητας του Μάννα. Αυτό που όφειλα, πρώτα από όλα ως άνθρωπος, ήταν να βρω έναν χορηγό για την απόκτηση του συγκεκριμένου μηχανήματος και αυτός είναι ο Ροταριανός Όμιλος", σημείωσε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Σύρο, το νησί που ξεκίνησε η οικογένειά μου πριν 200 χρόνια", σημείωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθήνας, Αναστάσιος Μπάλλας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι η προσφορά του απινιδωτή στην Κοινότητα του Μάννα, έγινε μέσω της επαφής με την κ. Μονογυιού, η οποία αποτελεί μέλος του Ομίλου. "Η Κατερίνα Μονογυιού η οποία αποτελεί μέλος του Ομίλου μας, μας μετέφερε πριν από μερικούς μήνες ότι υπάρχει μία παραλία στη Σύρο που έχει ανάγκη έναν απινιδωτή. Εμείς ως Ροταριανοί προστρέχουμε σε όλους όσους έχουν ανάγκη και αυτό πράξαμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αποτελεί χρέος μας να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που είναι λιγότερο τυχεροί από εμάς. Αυτή λοιπόν η προσφορά είναι χαρά για εμένα, γιατί το αίτημα που δεχθήκαμε, δεν βρήκε μόνο θετική ανταπόκριση, αλλά παραδίδεται στη Σύρο, ένα νησί που αγαπώ ιδιαίτερα", κατέληξε ο κ. Μπάλλας.

"Η Αζόλιμνος πρέπει να "θωρακιστεί" σε όλα τα επίπεδα"

"Ήταν ένας στόχος μου από την πρώτη ημέρα της θητείας μου και πλέον έγινε πραγματικότητα. Η Αζόλινος απέκτησε έναν απινιδωτή δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Αθήνας μετά σε συνεννόηση με τη βουλευτή Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού. Ο απινιδωτής, που εύχομαι να είναι αχρείαστος, βρίσκεται σε προσβάσιμο σημείο και θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες μέσα σε ένα ειδικό κουτί, έξωθεν του καταστήματος "Ο Κοντός στου Ραφογιάννη", δήλωσε στην εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κοινότητας του Μάννα, Ανδρέας Αλυματήρης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, μετά από την εγκατάσταση απινιδωτή πέρυσι το καλοκαίρι στην παραλία της Βάρης και πάλι με δικές του ενέργειες, θεώρησε ότι και η Αζόλιμνος θα έπρεπε να "θωρακιστεί" με ένα τέτοιου είδους μηχάνημα.

"Μετά από τη Βάρη και η περιοχή της Αζολίμνου επιβάλλεται να έχει στη διάθεσή της έναν απινιδωτή, ο οποίος θα είναι έτοιμος να παράσχει βοήθεια σε τυχόν περιστατικό, όχι μόνο σε λουόμενους, αλλά και στους κατοίκους της. Είναι ένα θέμα που έτρεξα με προσωπικό κόπο όλο το προηγούμενο διάστημα και ο οποίος επετεύχθη", σημείωσε.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει στο σκεπτικό του να πραγματοποιηθούν και ανάλογα σεμινάρια πρώτων βοηθειών, αλλά και χρήσης του απινιδωτή στους κατοίκους, αλλά και στους επιχειρηματίες της περιοχής, ο κ. Αλυματήρης υπογράμμισε ότι "ναι υπάρχει αυτή η σκέψη. Εγώ προσωπικά έχω αποκτήσει πιστοποίηση πρώτων βοηθειών. Στόχος είναι να βρεθεί ένας χώρος ώστε όσοι κάτοικοι, αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής επιθυμούν να παρακολουθήσουν τέτοια μαθήματα. Είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να γνωρίζουμε πως να παράσχουμε πρώτες βοήθειες, προκειμένου να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά όχι μόνο στην παραλία, αλλά ακόμη να γνωρίζουμε πως μπορούμε να αντιδράσουμε εάν κάτι προκύψει ακόμη και μέσα στις επιχειρήσεις μας".

"Επόμενος στόχος η παραλία της Αζολίμνου να αποκτήσει ναυαγοσώστη"

Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Μάννα, έκανε γνωστό μέσω της εφημερίδας ότι τους επόμενους μήνες θα κάνει ενέργειες ώστε η παραλία της Αζολίμνου, παρ' όλο που δεν έχει χαρακτηριστεί ως "πολυσύχναστη", να αποκτήσει ναυαγοσώστη.

"Εκτός από τον απινιδωτή, ο οποίος, εμένα θεωρείται ως απαραίτητο εργαλείο, υπάρχει και ένα άλλο θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιόδου, θα κάνω ενέργειες ώστε η παραλία της Αζολίμνου που αναμφισβήτητα προσελκύει μεγάλο αριθμό λουόμενων, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για την κοντινότερη της Ερμούπολης, να αποκτήσει την παρουσία ναυαγοσώστη", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλυματήρης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε ότι θα αιτηθεί προς την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, ώστε να βρεθεί μία εφικτή λύση στο θέμα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι "μπορεί η Αζόλιμνος να μην συγκαταλέγεται στις λεγόμενες "πολυσύχναστες", αλλά ο όγκος των λουόμενων και τα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή, επιβάλλουν την παρουσία ναυαγοσώστη".

Τέλος, να σημειωθεί ότι προς αυτό το πλαίσιο, δηλαδή στην προέκταση τοποθέτησης ναυαγοσωστών και σε μη "πολυσύχναστες" παραλίες, είχε τοποθετηθεί και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Δημήτρης Κοσμάς, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην "Κοινή Γνώμη".