Μουσική εκδήλωση με τις μοναδικές Ζωή Τηγανούρια και Ελπίδα Γάδ στα Χρούσσα

"Το Tango της ζωής"

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου

Μία εξαιρετική μουσική βραδιά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στα Χρούσσα.

Ο λόγος για τη συναυλία με τίτλο "Το Tango της ζωής", που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου με τη συμμετοχή εκλεκτών ερμηνευτών και μουσικών, όπως είναι η Ζωή Τηγανούρια και η Συριανή Ελπίδα Γάδ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη λειτουργία της υγειονομικής μονάδας του νησιού.

Για την εκδήλωση, αλλά και για τους σκοπούς που αυτή θα επιτελέσει, μίλησαν στην "Κοινή Γνώμη" η Ράνια Νικολοπούλου, η Ζωή Τηγανούρια και η Ελπίδα Γάδ.

"Στόχος μας η πιστοποίηση και των υπολοίπων τμημάτων του Νοσοκομείου"

"Με πολύ μεγάλη χαρά διοργανώνουμε άλλη μία εκδήλωση, η οποία έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση του έργου του Συλλόγου μας", δηλώνει στην εφημερίδα η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου, Ράνια Νικολοπούλου.

Όπως αναφέρει, "πρόκειται για μία εκδήλωση η οποία απευθύνεται σε όλους όσους μας στηρίζουν, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε όλους του κατοίκους, αλλά και τους παραθεριστές του νησιού να απολαύσουν δύο καταπληκτικούς καλλιτέχνες, τη Ζωή Τηγανούρια και την Ελπίδα Γάδ", υπογραμμίζοντας ότι τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου, που για το 2024, στοχεύει στην ολοκλήρωση της πιστοποίηση με ISO, των τμημάτων εκείνων του νοσοκομείου που δεν έχουν πιστοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

"Εκτός από την πιστοποίηση, θέλω να επισημάνω, ότι παραμένουμε στο πλευρό της υγειονομικής μονάδας του νησιού για ότι μας ζητηθεί, τόσο σε μηχανολογικό υλικό, όσο για οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί", τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου.

Κλείνοντας, η κα. Νικολοπούλου εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες τόσο προς τους καλλιτέχνες, στους χορηγούς, όσο και προς τον Δήμο Σύρο-Ερμούπολης και το Σύλλογο Χρουσσών, για τη διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης.

"Τα θέματα της υγείας πρέπει να μας ευαισθητοποιούν και να μας κρατούν σε εγρήγορση"

Για τη συμμετοχή της, αλλά πολύ περισσότερο για τον σκοπό της εκδήλωσης, μιλάει στην "Κοινή Γνώμη" η Συριανή ερμηνεύτρια και μουσικός,, Ελπίδα Γάδ.

Όπως τονίζει, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου με πολύ χαρά και αγάπη, καθώς τα θέματα της υγείας πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

"Με ευαισθητοποιεί ότι έχει να κάνει με θέματα υγείας και πολύ περισσότερο για το νοσοκομείο της Σύρου, παρ' όλο που το τελευταίο χρονικό διάστημα διαμένω εκτός του νησιού. Πρόσφατα έχασα και ένα φίλο από τις εν δυνάμει ελλείψεις του νοσοκομείου, οπότε ένας παραπάνω λόγος για να συνδράμουμε στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος Φίλων για τη συλλογή χρημάτων που θα προωθηθούν για την κάλυψη των αναγκών της υγειονομικής μονάδας", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, "είναι πολύ σημαντικό το νοσοκομείο μας να παραμείνει ανοιχτό και να στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. Είναι ένα θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα και πάντα συνδράμω με τις δυνάμεις μου τις προσπάθειες των Συλλόγων που εργάζονται για αυτό το σκοπό. Άλλωστε και η μουσική επιτελεί αυτόν τον σκοπό. Να ενώνει τους ανθρώπους και να δημιουργεί συνθήκες ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης. Άλλωστε πάντα σε δύσκολες καταστάσεις, η μουσική παίζει αυτόν τον ρόλο".

"Δημιουργούμε μία μεγάλη αγκαλιά"

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρόεδρο του Συλλόγου "Πρόσβαση", Ράνια Νικολακοπούλου για τη πρόσκληση να συμμετάσχω σε αυτή τη σπουδαία εκδήλωση που έχει έναν ιερό σκοπό", δηλώνει στην εφημερίδα η συνθέτης και σολίστ ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια.

Δίνοντας περισσότερα στοιχεία για τη μουσική βραδιά που θα διεξαχθεί στα Χρούσσα, αναφέρει ότι "η μουσική μας παράσταση με τον τίτλο "Το Tagko της Ζωής", έχει την χαρά να φιλοξενεί την πολυαγαπημένη Συριανή Ελπίδα Γάδ, μία εκπληκτική ερμηνεύτρια, η οποία θα τραγουδήσει και δικές μου συνθέσεις, αλλά και άλλα μουσικά κομμάτια που έχουμε ετοιμάσει για τη συγκεκριμένη βραδιά. Επίσης, στην παράσταση θα συμμετάσχει ένας εκπληκτικός κιθαρίστας και ερμηνευτής, Μιχαηλάγγελος Νιάρχος, καθώς και δύο ζευγάρια χορευτών tagko και συγκεκριμένα η Ελίνα Γαβριηλίδου, ο Θεόδωρος Κουϊμτζής, η Xristina Sargloglou και ο Rojer Zalazar. Τέλος, πρέπει να σημειώσω και την παρουσία δύο εξαιρετικών μουσικών, του Γιώργου Πολίτη και του Στέλιου Γενεράλη στο μπάσο και στα κρουστά, αντίστοιχα".

Η κα. Τηγανούρια επισημαίνει ότι το κοινό θα απολαύσει μουσικά κομμάτια, από το ελληνικό, αλλά και το διεθνή ρεπερτόριο και συγκεκριμένα από Μίκη Θεοδωράκη, Μάρκο Βαμβακάρη, έως Γκόραν Μπρέγκοβιτς και πολλές δικές της συνθέσεις, ευχόμενη ο κόσμος να δηλώσει δυναμικό παρόν.

"Εύχομαι να υπάρξει συμμετοχή του κόσμου, ώστε ο Σύλλογος να επιτύχει τον ιερό του σκοπό, διότι πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που έχουν ως στόχο το κοινό καλό. Άλλωστε ένας από τους σκοπούς της μουσικής είναι να ενώνει τους ανθρώπους, δημιουργώντας μία μεγάλη αγκαλιά, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τέλος, θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους χορηγούς, οι οποίοι μας βοηθούν τα μέγιστα για αυτή τη μουσική εκδήλωση", καταλήγει στις δηλώσεις της.