Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στις Κυκλάδες

  • Σήμερα - 8:04

Σε πλήρη εξέλιξη και σήμερα η κακοκαιρία «Atena» που πρόκειται να σαρώσει με έντονα καιρικά φαινόμενα και άλλες περιοχές της χώρας πέρα από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού κάνοντας λόγο για καταιγίδες, κεραυνούς και υψηλά μποφόρ.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Atena» θα είναι σήμερα το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Η πολιτική προστασία έχει κρούσει ήδη τον κώδωνα του κινδύνου για πλημμύρες και προσοχή στις μετακινήσεις.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε και το Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα εξακολουθεί να ισχύει σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η κακοκαιρία «ATENA», με βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο που κινείται ανατολικά επηρεάζοντας ήδη τα νησιά του Ιονίου, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Ο καιρός σήμερα

Κυκλάδες - Κρήτη

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ετικέτες: