Σύρος: Στο 5' η κατάθεση προσφοράς από ΚΤΕΛ και ιδιώτη για τη μεταφορά των μαθητών

  • Σήμερα - 12:45

Την κατάθεση προσφοράς για τη μεταφορά των μαθητών της Σύρου, κατέθεσαν σήμερα, τελευταία ημέρα της τρίτης κατά σειράς πρόσκλησης, τόσο τα ΚΤΕΛ Σύρου, όσο και από ιδιώτη μεταφορέα.

Το συγκεκριμένο έκανε γνωστό με σχετική ανακοίνωση το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

"Σε συνέχεια της πρόσκλησης που εξέδωσε για τρίτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να εξασφαλίσει τη μεταφορά των μαθητών για το σχολικό έτος 2024 - 2025, κατατέθηκαν τελικά σήμερα, Παρασκευή 13/9/2024, προσφορές από το ΚΤΕΛ Σύρου καθώς και από ιδιώτη μεταφορέα για την ανάληψη του μεταφορικού έργου.

Οι προσφορές θα ελεγχθούν την ερχόμενη Πέμπτη 19/9/2024, όπως υποχρεωτικά ορίζει η νομοθεσία για την αποσφράγιση των προσφορών, προκειμένου να επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, ώστε να εγκριθεί η επιλογή του αναδόχου και να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά των παιδιών στις σχολικές μονάδες.

Διευκρινίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για την ανάθεση του μεταφορικού έργου είχε προκηρύξει εγκαίρως δύο φορές τον διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου στις 8/7/2024 και στις 16/8/2024, αλλά δεν είχε εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον για τη μεταφορά των παιδιών.

Επομένως, όπως γίνεται αντιληπτό, η όποια καθυστέρηση στην μεταφορά των παιδιών δεν οφείλεται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας".