Γεμάτες αυτοκόλλητα και γραμμένες με σπρέι στον δρόμο της Λαλακιάς

Πινακίδες "καμβάς" οπαδικών προτιμήσεων

Με μία απλή βόλτα σε κάποιους από τους δρόμους της Ερμούπολης, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι περισσότερες πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αποτελούν πεδίο έκφρασης οπαδικών προτιμήσεων.

Συγκεκριμένα, στον δρόμο της Λαλακιάς, από το ύψος του Κ.Ε.Π. και μέχρι τη γέφυρα, δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα που να μην είναι γεμάτη από αυτοκόλλητα, συνθήματα με σπρέι και κάθε άλλου είδους μήνυμα.

Την ίδια εικόνα συναντά κανείς τόσο στην άνοδο, όσο και στην κάθοδο και μάλιστα λίγο πριν το τυφλό σημείο, στη στροφή, δίπλα στα Κ.Ε.Π., όπου ο καθρέφτης που εξυπηρετεί ώστε να υπάρχει ορατότητα για το αν έρχεται κάποιο όχημα, είναι πλέον "χαλασμένος", αφού κάποιο οπαδικό χέρι, φρόντισε να τον γεμίσει με σπρέι.

Η συζήτηση για τους οπαδούς που γράφουν συνθήματα σε τοίχους σπιτιών, επιχειρήσεων, δημόσια κτήρια, κλπ, έχει ανοίξει εδώ και χρόνια, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη. Το ζήτημα, όμως, της παραβίασης των πινακίδων του Κ.Ο.Κ. αποτελεί πρώτα από όλα ζήτημα ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να επιληφθούν άμεσα του θέματος και να καθαριστούν οι εν λόγω πινακίδες.

Ετικέτες: