Σύρος: Οι μαθητές τιμούν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  • Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024 - 17:01

Με την παρέλαση στους δρόμους της Ερμούπολης, από τη μαθητιώσα νεολαία του νησιού και την καθιερωμένη στεφάνωση σε μνημεία της πόλης, άρχισαν σήμερα οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πρόγραμμα του εξέδωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η κατάθεση στεφάνων στα ηρώα της πόλης έγινε στο μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του ΕΕΕΕΚ Σύρου Ερμούπολης και από το Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου.

Ακολούθησε η ίδια διαδικασία στην προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου και από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Η πομπή των μαθητών έφθασε μέσω των κεντρικών δρόμων της Ερμούπολης, στο Ηρώο των Πεσόντων, στην πλατεία Ηρώων, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Κυκλάδων, Μάκη Δαδάου, μαθητές του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Βαμβακάρειου Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων "ΔΕΛΑΣΑΛ" Σύρου, του ΕΠΑΛ Σύρου, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου, τους μαθητές του Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου και τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Απόδοση τιμών έγινε επίσης από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σύρου, στο Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών, στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης από μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Βαμβακάρειου Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων “ΔΕΛΑΣΑΛ” Σύρου και του 3ου Γυμνασίου Σύρου, στην προτομή του Πυρπολητή Κανάρη, από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Σύρου, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε στην πλατεία Μιαούλη, όπου μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κατέθεσαν στεφάνια στον ανδριάντα του Ναυάρχου Μιαούλη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της εθνικής επετείου, με την επίσημη δοξολογία στον ναό του Αγίου Νικολάου και με την παρέλαση στην πλατεία Μαιούλη.