Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σαντορίνη για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

  • Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2015 - 16:59

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (17.08.2015) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 46 και 17 ετών, δυο υπήκοοι Δανίας ηλικίας 31 και 28 ετών και ένας 20χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί μετέβησαν διαδοχικά στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων αρχών Δανίας και Βουλγαρίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ξεχωριστές πτήσεις με προορισμό τη Δανία και τη Γερμανία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 34 και 16 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση παραποιημένων δελτίων ταυτότητας αρχών Ιταλίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.