Συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στο Ν. Αιγαίο

  • Παρασκευή, 3 Ιουνίου, 2016 - 18:52

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες και σήμερα (02 και 03.06.2016) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο γυναίκες υπήκοοι Συρίας ηλικίας 21 και 38 ετών που συνόδευαν παιδιά τους, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας αρχών Ιταλίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση  με προορισμό την Ιταλία.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, μια 42χρονη υπήκοος Συρίας που συνόδευε παιδί του και ένας 31χρονος υπήκοος Συρίας, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων αρχών Καναδά και Ρουμανίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν