Η ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής στο Λιμεναρχείο Σύρου

  • Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020 - 13:05

Στην Σύρο, την Τρίτη 26 Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υ.ΝΑ.Ν.Π κας ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Χριστιάνας στο Λιμεναρχείο Σύρου, παρουσία του Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ ΓΚΙΖΗ Ιάκωβου, του Διοικητή της Α.Ε.Ν. Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΑ Παναγιώτη, του Λιμενάρχη Σύρου και Προέδρου της Ε.Π.Λ.Σ. Κυκλάδων Πλωτάρχη Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη, του Αντιπροέδρου ΡΟΥΣΣΟΥ Ιωάννη και του Γεν. Γραμματέα ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑ Γεωργίου.

Κατά την επίσκεψη η κα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Χριστιάνα απηύθηνε χαιρετισμό και συνομίλησε με τα στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου και της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Στα πλαίσια της λιτής εκδήλωσης-συνάντησης ο Διοικητής της 6η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και ο Λιμενάρχης Σύρου, απένειμαν στην Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υ.ΝΑ.Ν.Π αναμνηστικούς θυρεούς των εν λόγω Υπηρεσιών.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων με την κ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Χριστιάνα, κατά την οποία ο Πρόεδρος Ιωάννης ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ και Γενικός Γραμματέας Γεώργιος ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ, έθεσαν ζητήματα που αφορούν τη διοικητική περιφέρεια των Κυκλάδων, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα επαρκούς στελέχωσης των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων, ενόψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, η οποία εν μέσω πανδημίας επιτάσσει αυξημένη υπηρεσιακή εγρήγορση. Ενδεικτικά, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των Λιμενικών Αρχών Θήρας-Ίου-Φολεγάνδρου-Σερίφου, κλπ. , κατά την επικείμενη συνεδρίαση του συμβουλίου τακτικών μεταθέσεων.

Προκειμένου όμως αντιμετωπισθεί άμεσα το ζήτημα της ενίσχυσης των υποστελεχωμένων Λιμενικών Αρχών, οι Διοικούντες την Ε.Π.Λ.Σ.Κυκλάδων πρότειναν όπως εξετασθεί η δυνατότητα της προσωρινής διάθεσης δοκίμων, από τις σχολές Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων, για το χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου, αφού αναληφθούν κατά περίπτωση πρωτοβουλίες προς εξασφάλιση της στέγασης του προσωπικού, αδαπάνως.

Ιδιαίτερης μνείας έτυχε το νέο θεσμικό πλαίσιο του Υ.ΝΑ.Ν.Π, ως αυτό καθορίσθηκε από τον πρόσφατο νόμο 4676/20, όπου σύμφωνα με την Ε.Π.Λ.Σ.Κυκλάδων ικανοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, χρόνια αιτήματα του προσωπικού που αφορούν στη βαθμολογική εξέλιξη των Λιμενοφυλάκων και κυρίως την πρόβλεψη για επαύξηση της οργανικής δύναμης του φορέα κατά 1.500 θέσεις, εκ των οποίων οι 900 θα διατεθούν στις κρίσιμες ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ 6η, 8η και 9η.

Για τη διευθέτηση των ως άνω τεθέντων ζητημάτων η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υ.ΝΑ.Ν.Π κ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Χριστιάνα επέδειξε θερμό ενδιαφέρον, εκφράζοντας την πρόθεση και βούλησή της να προβεί σε κάθε ενέργεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προς επίτευξη του στόχου.