«ΜΑΓΝΗΣΙΑ»

Καταγγέλλει απρόκλητη επίθεση βίας από αστυνομικούς κάτοικος της Νέας Ιωνίας

  • Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2020 - 06:23

Τραυματισμένος στο σαγόνι, στο μπράτσο, στα πλευρά και στους γοφούς του χωρίς κανένα… λόγο, καταγγέλλει ότι βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Νίκος Χατζηαντωνίου, από τη Ν. Ιωνία, όταν οδηγώντας το αυτοκίνητό του για να επιστρέψει στο σπίτι του, είδε διαμαρτυρόμενο συγκεντρωμένο κόσμο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και σταμάτησε να δει τι είχε συμβεί. «Η περιέργεια σκοτώνει» του είπε αστυνομικός, μετά από τον ξυλοδαρμό, που φέρεται να υπέστη αναίτια από άντρες των ΜΑΤ.

Ο κ. Νίκος Χατζηαντωνίου, κάτοικος Ν. Ιωνίας και ενεργός πολίτης του Βόλου βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο συλλαλητήριο κατά της καύσης. Με τη σύζυγό του και με φίλους ξεκίνησαν από το Νοσοκομείο με κατεύθυνση την ΑΓΕΤ. Στα μισά περίπου της διαδρομής ο ίδιος με τη σύζυγό του αποφάσισαν να επιστρέψουν προς το Βόλο. Έφτασαν ξανά στην αφετηρία που ήταν το Νοσοκομείο, πήραν το αυτοκίνητό τους και γύρισαν στο σπίτι τους στα Μελισσιάτικα.

Το βράδυ ο κ. Χατζηαντωνίου είχε κανονίσει με φίλους του να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε μια καφετέρια. Μόλις τελείωσε ο αγώνας, πήρε το αυτοκίνητό του και ακολούθησε την καθημερινή διαδρομή του προς το σπίτι. Διασχίζοντας το δρόμο, πέρασε μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση. Εκεί είδε συγκεντρωμένο πλήθος και διερωτήθηκε τι είχε γίνει.

Αποφάσισε λοιπόν να παρκάρει το αυτοκίνητο και να προσεγγίσει το πλήθος. Στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ενημερώθηκε από συγκεντρωμένους πως βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του απογευματινού συλλαλητηρίου. Στο σημείο παρέμεινε τρία ή τέσσερα λεπτά κι έπειτα αποχώρησε προς το αυτοκίνητό του.

«Περπατούσα προς το αυτοκίνητό μου τελείως μόνος όταν μια ομάδα αστυνομικών με χακί ρούχα, ασπίδες, κράνη και γιλέκα ήταν συγκεντρωμένοι στην άκρη του δρόμου. Μόλις με είδαν απλώθηκαν σε όλο το πλάτος του δρόμου και μου φώναξαν «που πας;» Τους είπα ότι φεύγω και πηγαίνω στο σπίτι μου στα Μελισσιάτικα και πως έχω το αυτοκίνητό μου πίσω τους. Μου φώναζαν «μην μας προκαλείς, μην μας προκαλείς» κι εγώ έλεγα πως θέλω μόνο να φύγω γιατί μένω πιο πάνω. Συνέχιζαν να μου φωνάζουν και φτάνοντας αμέριμνος ένα μέτρο μακριά τους, τους είπα «απαγορεύεται να πάω σπίτι μου;». Τότε ο επικεφαλής αυτής της ομάδας, που δεν φορούσε κράνος, μου επιτέθηκε λέγοντάς μου «γιατί προκαλείς ρε» κι άρχισε να με απωθεί με την ασπίδα. Άλλοι τρεις έπεσαν πάνω μου και με χτυπούσαν με τις ασπίδες τους, ώσπου έπεσα κάτω. Έβαλα τα χέρια μου στο κεφάλι προσπαθώντας να προστατευτώ και τρομοκρατημένος φώναζα ότι είμαι περαστικός και πηγαίνω στο σπίτι μου. Συνέχισαν να με χτυπούν, μου τράβηξαν και μου έσκισαν την μπλούζα μου. Εκείνη τη στιγμή κάποια παιδιά που βρίσκονταν στη Διεύθυνση με είδαν και έτρεξαν φωνάζοντας να με αφήσουν. «Αφήστε τον άνθρωπο. Περαστικός- άσχετος είναι, στο σπίτι του πηγαίνει», έλεγαν. Με παράτησαν κι άρχισαν να κυνηγούν αυτούς», λέει στο magnesianews.gr ο κ. Χατζηαντωνίου με φωνή που τρέμει και μάτια που γεμίζουν δάκρυα.

Η περιπέτειά του όμως δεν σταμάτησε εδώ. Προσπάθησε να σηκωθεί κι αντιλήφθηκε ότι είχε σκιστεί η μπλούζα του, ότι είχε αίματα ενώ στην προσπάθειά του να βρει το κλειδί του αυτοκινήτου του είδε πως αυτό είχε σπάσει.

Πήγε να ζητήσει εξηγήσεις στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης για ποιο λόγο του έγινε αυτή η αναίτια επίθεση, χωρίς εκείνος να προκαλέσει, χωρίς να κάνει το παραμικρό, καθώς το μόνο που ήθελε ήταν να επιστρέψει στο σπίτι του. Ένας αστυνομικός στην είσοδο του απάντησε πως δεν ξέρει κάτι γιατί δεν είδε κάτι από το περιστατικό βίας.

Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό του ο κ. Χατζηαντωνίου είδε έναν άλλο επικεφαλής αστυνομικό. Τον προσέγγισε, του είπε το όνομά του, που μένει και τα στοιχεία του ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό.

«Η περιέργεια σκοτώνει» ήταν η απάντηση του επικεφαλής αστυνομικού στην ερώτηση του κ. Χατζηαντωνίου…

Μετά από αυτό ξεκίνησε πάλι να ψάχνει το κλειδί του. Με τη βοήθεια κάποιων το βρήκε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και επέστρεψε σπίτι του. Εκεί διαπίστωσε πως είχε τραυματιστεί και χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη. Μετέβη με τη σύζυγό του στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί τον εξέτασαν εξονυχιστικά. Να σημειωθεί πως ο κ. Χατζηαντωνίου προ διετίας υπέστη έμφραγμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση της υγείας ή τι θα μπορούσε να είχε γίνει, αν δεν ακούγονταν οι φωνές των παιδιών που βρίσκονταν στο σημείο.

Η φωνή του καθ’ όλη τη διάρκεια της εξιστόρησης της περιπέτειάς του λύγιζε. Δεν περίμενε ποτέ ότι θα δεχόταν αστυνομική βία χωρίς κανένα λόγο. «Για μία αναίτια επίθεση, χωρίς κανένα λόγο, μπήκα σε μία διαδικασία κυρίως ψυχική… Γιατί απλώς ήθελα να περάσω ανάμεσα από τους αστυνομικούς για να πάω στο αυτοκίνητό μου. Δεν διανοήθηκα ότι ήμουν επικίνδυνος και θα έκανα εγώ κακό σε δέκα ανθρώπους παρατεταγμένους σαν αστακούς που θα περνούσα ανάμεσά τους για να πάω πίσω από αυτούς τρία μέτρα, που ήταν εκεί παρκαρισμένο το αυτοκίνητό μου. Δεν φυλούσαν τίποτα. Ο δρόμος από πίσω ήταν έρημος, στα 50 μέτρα είναι ο Περιφερειακός κι από πάνω τα Μελισσιάτικα που είναι το σπίτι μου. Ήμουν τελείως μόνος, με το τσαντάκι μου και το κλειδί στο χέρι», είπε ο κ. Χατζηαντωνίου.

Ο ίδιος δεν θα κινήσει μόνος του διαδικασίες, καθώς όπως ανέφερε «ξέρω ότι θα με διασύρουν και θα συρθώ σε μια διαδικασία που δεν θα με βγάλει κάπου. Θα βρεθώ κι ένοχος από πάνω». Εάν ωστόσο γίνει μία ομαδική μήνυση κι από άλλους ανθρώπους που δέχτηκαν αναίτια βία, καθώς σημείωσε πως στο Νοσοκομείο είδε αρκετούς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο να είναι χτυπημένοι, τότε θα συμμετέχει και ο ίδιος.

 

Ετικέτες: