«ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Πέντε απολογίες και μία προφυλάκιση από τη δικογραφία του οργανωμένου εγκλήματος

Αύριο στην ανακρίτρια οι άλλοι 5 της υπόθεσης
  • Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2020 - 06:24

«Μα τι γίνεται;» ρωτούσαν με απορία όσοι Ηρακλειώτες περνούσαν χθες από τα δικαστήρια, βλέποντας τον κόσμο που είχε μαζευτεί έξω από το κτήριο αλλά και τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ήταν οι δεκάδες συγγενείς και φίλοι των πέντε πρώτων κατηγορουμένων στη δικογραφία του Τμήματος Οργανωμένου, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες, σε μία μαραθώνια διαδικασία. Περίμεναν αγωνιωδώς την ετυμηγορία εισαγγελέως και ανακρίτριας και όσο περνούσαν οι ώρες τόσο πλήθαινε και ο κόσμος.

Από τους πέντε που απολογήθηκαν χθες, ένας 36χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τους επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους ενώ επιπλέον σε δύο επιβλήθηκε ο όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ έκαστος.

Η διαδικασία ήταν πραγματικά εξαντλητική με τους συνηγόρους υπεράσπισης  να θέτουν και νομικά ζητήματα που απασχόλησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στη διάρκεια της διάσκεψης.

Να σημειωθεί ότι αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι άλλοι πέντε συλληφθέντες. Μεταξύ αυτών  είναι και οι εμπλεκόμενοι στο διπλό ένοπλο επεισόδιο στο Ασήμι, στις 8 και 10 Φεβρουαρίου.

Οι εμπλεκόμενοι στο άγριο πιστολίδι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή δεδομένου ότι σφαίρες καρφώθηκαν σε αυτοκίνητα, τέντες και επιγραφές καταστημάτων, κολόνες καφετεριών. Επίσης, υπάρχουν σχετικές αποκαλυπτικές συνομιλίες στο πλαίσιο των επισυνδέσεων του Οργανωμένου.