Οδηγήθηκε χθες το πρωί ο 30χρονος ενώπιον του Ανακριτή, στα γραφεία της Εισαγγελίας Νάξου κι έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί

Αύριο η απολογία του δράστη της Φολεγάνδρου

Εντονότατες αποδοκιμασίες προς τον δολοφόνο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από πολίτες που αγανάκτησαν από μία ακόμη γυναικοκτονία στη χώρα

Νέα 48ωρη προθεσμία για απολογία ζήτησε κι έλαβε ο 30χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης της Φολεγάνδρου, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες το πρωί στο γραφείο του Ανακριτή, στην Εισαγγελία Νάξου, μετά από τη μεταφορά του στο νησί, το πρωί της Κυριακής.

Ο 30χρονος που στέρησε βίαια τη ζωή της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο κατά το διάστημα που παραθέριζαν στο μικρό Κυκλαδονήσι, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες στη Νάξο, από πολίτες που έσπευσαν να εκφράσουν την οργή μίας ολόκληρης κοινωνίας, που έρχεται αντιμέτωπη ξανά με μία ακόμη γυναικοκτονία.

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ο ίδιος παρουσιάστηκε στον Ανακριτή, προκειμένου να αιτηθεί διάστημα δύο ημερών για να απολογηθεί για το έγκλημα που διέπραξε στη Φολέγανδρο, την περασμένη Παρασκευή, οπότε και η σορός της κοπέλας του, της 26χρονης Γαρυφαλλιάς ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Λυγαριά, από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα τελευταία 24ωρα, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης μετά από διαπληκτισμό μέσα στο όχημα που βρίσκονταν τα δύο πρόσωπα, βγήκε εκτός πορείας, η κοπέλα εξήλθε του αυτοκινήτου για να ζητήσει βοήθεια, ενώ ο ίδιος έσπρωξε τη νεαρή κοπέλα σε βραχώδες σημείο, αφού πρωτίστως είχε χειροδικήσει, καθώς διαπιστώθηκαν μώλωπες πάνω της.

Η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει εντονότατα την ειδησεογραφία των ημερών κι αυτό εύλογα, καθώς πρόκειται για μία ακόμη γυναικοκτονία που συγκλονίζει το πανελλήνιο, για την οποίαν μάλιστα απαιτήθηκε και η συνδρομή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ο δράστης αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου αύριο στον Ανακριτή στη Νάξο για την απολογία του, ενώ προς το παρόν, κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Υπερασπιστική γραμμή δράστη: Δείχνει ψυχοπαθολογικά θέματα

Σε δηλώσεις του προς τα κεντρικά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο συνήγορος υπεράσπισης του καθ΄ ομολογίαν δράστη, Γιάννης Βλάχος ο οποίος βρίσκεται στη Νάξο, μίλησε για τη χορήγηση 48ωρης προθεσμίας προκειμένου να προετοιμαστεί ο πελάτης του, χωρίς ωστόσο να φανερώνει ξεκάθαρα την υπερασπιστική γραμμή που επεξεργάζεται να ακολουθήσει.

“Χορηγήθηκε 48ωρη προθεσμία για την απολογία του κατηγορουμένου. Η εντολή της οικογένειας που έχω αναλάβει είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, να συνδράμουμε κι εμείς από την πλευρά μας στο έργο των Ανακριτικών Αρχών” δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος του δράστη, ο οποίος έκανε λόγο για ένα τραγικό συμβάν που πρέπει να ξεκαθαριστεί σε όλες τις πλευρές του.

“Πρέπει να διαλευκανθεί και στις προσωπικές πτυχές του, αλλά και ως κοινωνικό φαινόμενο διότι οι επαναλαμβανόμενες γυναικοκτονίες τον τελευταίο καιρό, πρέπει να έχουν κάποια αιτία η οποία ίσως είναι βαθύτερη και πρέπει και κοινωνικά να μας απασχολήσει” σχολίασε ο Γιάννης Βλάχος, ο οποίος εν συνεχεία ερωτηθείς για το αν είχε μιλήσει με τον δράστη, περιορίστηκε στο να σημειώσει δημοσίως πως, “Έχω μιλήσει μαζί του με δυσκολία”.

Όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν έχει μετανιώσει για την πράξη του ο δράστης, ο δικηγόρος του, εξήγησε πως, “Η λέξη μετάνοια είναι κάτι υποκειμενικό, στο βαθμό που ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσει τις πράξεις του. Η μετάνοια προϋποθέτει πλήρη συνείδηση. Αυτή τη στιγμή δεν έχει πλήρη συνείδηση για να εκφράσει με αυτήν την έννοια τη μετάνοιά του. Προσπαθεί να κατανοήσει τί συνέβη. Από εκεί και πέρα εμείς θα συνδράμουμε και βοηθώντας τον ίδιο να μπορέσει να συνειδητοποιήσει”.

Βάσει των ανωτέρω, αφήνεται εύλογα το περιθώριο να θεωρήσει ο καθένας πως ο δικηγόρος μπορεί να επικαλεστεί ζητήματα ψυχιατρικής φύσης για τον πελάτη του, ώστε να επιχειρήσει αυτός να αντιμετωπισθεί με “ευμένεια”.

Πάντως, ως και χθες το πρωί, ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου δράστη δεν δήλωσε ξεκάθαρα αν θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, κρατώντας τελείως κρυφή την υπερασπιστική γραμμή.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του προς τα τοπικά και Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος επανέλαβε πως η εντολή της οικογένειας του δράστη είναι ξεκάθαρη. “Υπάρχει ένα θέμα το οποίο έχει και κοινωνικές διαστάσεις κι έχει απασχολήσει και την υπεράσπιση και την οικογένεια κυρίως. Θέλουμε οπωσδήποτε με αφορμή και αυτήν την υπόθεση να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσει αυτή η νοσηρότητα της βίας κατά των γυναικών”.

Άμεση αντίδραση από τον δικηγόρο της οικογένειας της αδικοχαμένης 26χρονης

Εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της αδικοχαμένης 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να απαντήσει στον συνήγορο υπεράσπισης του 30χρονου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας φαίνεται να υποστηρίζει ξεκάθαρα πως αν και ο δράστης είναι ένας “ψυχρός εκτελεστής”, ο δικηγόρος του, τον εμφανίζει – ήδη - ως προσωπικότητα με ψυχοπαθολικά προβλήματα.

Αυτούσια η ανακοίνωση του δικηγόρου της 26χρονης κοπέλας, έχει ως εξής: “Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή (ο οποίος μετά το έγκλημα, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε επί 28 ώρες, επικοινωνώντας προφανώς με τον δικηγόρο του και τους συγγενείς του) προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια αυτού του υπέροχου πλάσματος, αλλά και την ελληνική κοινωνία που έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη του εντολέα του και έχει εκμανεί εις βάρος του για τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα”.