“ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ”

«Με κατεδάφισε. Θόλωσα. Δε θυμάμαι τι έγινε» - Τι λέει ο συζυγοκτόνος για την δολοφονία της 56χρονης

  • Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022 - 06:27

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τη νέα ανθρωποκτονία σε βάρος της 56χρονης Γεωργίας Μ. από τον 60χρονο σύζυγο της, το πρωί της Κυριακής.

Ο 60χρονος κτηνοτρόφος «θόλωσε», όπως είπε, και μετανιωμένος εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου, που του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει τώρα «μακάρι να ήμουν στη θέση της» και καλείται να απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Ρεθύμνου το πρωί της Πέμπτης.

Η άτυχη Γεωργία, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του επί 42 χρόνια συντρόφου της, με τον οποίο είχαν τέσσερα παιδιά, θα οδηγηθεί αύριο Τριτη στην τελευταία της κατοικία στο Μαλάκι.

«Θόλωσα και δε θυμάμαι τι έκανα»

Ο 60χρονος δράστης οδηγήθηκε για λόγους ασφαλείας από το υπόγειο του δικαστικού μεγάρου στον εισαγγελέα, όπου φέρεται να υποστήριξε πως με την σύζυγο του ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 14. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της.

«Με κατεδάφισε», είπε, όταν πήγε και παραδόθηκε το πρωί της Κυριακής, λίγη ώρα μετά το φονικό, στην αστυνομία. Υποστήριξε πως το θύμα είχε εγκαταλείψει τρεις φορές τη συζυγική εστία τους τελευταίους μήνες και πάντα, όταν επέστρεφε, τη δεχόταν πίσω, χωρίς ωστόσο να τεθεί θέμα διαζυγίου.

Είπε ακόμα πως είχε φύγει από το σπίτι και πριν από 15 μέρες, μετά τον γάμο του γιου τους, και επέστρεψε ξανά στις 29 Ιουλίου, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή και εκείνος, είπε, την δέχθηκε.

Το επίμαχο πρωινό, όταν ο γιος τους έφυγε από το σπίτι, ξεκίνησε ο καυγάς, συνεπεία – κατά τον ίδιο – της επιθετικής συμπεριφοράς του θύματος προς το πρόσωπο του. Ακολούθησε έντονος καυγάς, με φραστικές αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα ο ίδιος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι από την κουζίνα και να το στρέψει εναντίον της. Στη συνέχεια, υποστηρίζει πως είχε θολώσει τόσο πολύ που δε θυμάται τι συνέβη.

Στην συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Στην συνέχεια, ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιό του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.

Ο γιος πήγε στο πατρικό του και είδε τη μητέρα του νεκρή. Ήταν και εκείνος που ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για το τι είχε συμβεί. Ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 60χρονου, ο οποίος ωστόσο πήγε και παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Ο 60χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, κατά την διάρκεια της κράτησης του αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια.

Τρία τα φονικά τραύματα στον λαιμό

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώ η κηδεία του θύματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου στις 12 μ.μ, στον Ιερό Ναού Αγίου Πνεύματος στο Άνω Μαλάκι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση και τον ιατροδικαστή Κρήτης, Σταμάτη Μπελιβάνη, ο θάνατος του θύματος επήλθε από τρεις μαχαιριές που κατάφερε ο δράστης στον λαιμό του θύματος. Το θύμα έφερε ακόμη δυο τραύματα από μαχαιριές στην πίσω πλευρά του σώματος και τέσσερα αμυντικά τραύματα στα πάνω άκρα.