“ΕΡΜΗΣ” ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σοκ στη Ζάκυνθο από την γυναικοκτονία στο Τσιλιβή!

  • Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022 - 06:24

Ένα από τα πιο βάρβαρα εγκλήματα που έχουν δει ποτέ, αντίκρυσαν αστυνομικοί και γιατροί που εξέτασαν το άψυχο σώμα της 41χρονης Αλβανίδας στην καταγωγή, γυναίκας που μαχαιρώθηκε πολλές φορές σε όλο της το σώμα από τον σύζυγό της, μέχρι του σημείου να στραβώσει η λάμα του φονικού όπλου.

Το ζευγάρι ήταν από καιρό σε διάσταση αλλά ο δράστης διαρκώς ενοχλούσε το θύμα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο 49χρονος είχε συχνά προστριβές με την σύζυγό του καθώς φέρεται να την ζήλευε παθολογικά με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί αλληλομηνύσεις, ενώ είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία και, με εισαγγελική εντολή, του είχε απαγορευθεί να την πλησιάζει.

Παρόλα αυτά η 41χρονη φαίνεται ότι του επέτρεπε να επισκέπτεται και να μένει στο σπίτι της.

Η δολοφονία συνέβη την Κυριακή, μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένας κάτοικος της περιοχής που άκουσε τις κραυγές τηλεφώνησε στην Αστυνομία και έκανε λόγο για επεισόδιο στο Τσιλιβί Ζακύνθου. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τη γυναίκα αιμόφυρτη, ενώ δίπλα της βρέθηκε και ένα κουζινομάχαιρο.

Κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας ο 49χονος φέρεται, μετά από καβγά, να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, ενώ κατόπιν της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα και στον λαιμό.

Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, τα δύο ανήλικα, με το ενήλικο αγόρι να βρίσκεται εκτός Ζακύνθου.

Το πρωί χθες ο 49χρονος άνδρας, αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 41χρονη σύζυγό του στη Ζάκυνθο, συνελήφθη στην περιοχή του Κεριού, όπου πήγε στην οικοδομή που εργάζεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Τον είχε καταγγείλει ξανά

Το απίστευτο είναι πως στις 18 Ιουνίου, ο δράστης είχε συλληφθεί και πάλι για ενδοοικογενειακή βία μετά από άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Όμως η γυναίκα τον λυπήθηκε και τον δέχθηκε πάλι στο σπίτι.

“Μετά τον άγριο καυγά που είχανε μεταξύ τους, η γυναίκα έκανε την καταγγελία αυτή. Τον πήρανε αυτόφωρο, τον κρατήσανε 3 ημέρες μέσα και τον αφήσανε ελεύθερο μετά. Μετά είπε, γιατί έχει παιδιά, πέσανε και τα παιδιά της επάνω και είπανε να τα βρούνε κτλ. Τα βρήκανε συνήθως έτσι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, τώρα κανείς δεν ξέρει το τι θα προκύψει στη συνέχεια”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Διονύσης Γιακουμέλος, Πρόεδρος Κοινότητας Πλάνου – Τσιλιβί.

Το χρονικό του μαρτυρίου

Ο σύζυγος, γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε στο σπίτι και ξεκίνησε να την χτυπά ανελέητα εκτονώνοντας πάνω της την αρρωστημένη του μανία. Η γυναίκα σε άθλια κατάσταση και αφού αυτός είχε εξαφανισθεί, κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της και για δεύτερη φορά να περάσει το κατώφλι της Αστυνομίας και να υποβάλει μήνυση εναντίον του βασανιστή της.

Οι αρχές φέρονται να τον αναζητούσαν και στις 22:30 που το θύμα επιστρέφει στο ισόγειο της διπλοκατοικίας στην περιοχή Τσιλιβί, τον βρίσκει μπροστά της. Σύμφωνα με μια αυτόπτη μάρτυρα μια γειτόνισσα, ο Αλβανός την αρπάζει από τα μαλλιά και τη σέρνει στο μπαλκόνι φωνάζοντας της: «Θα σε σκοτώσω».

Την χτυπά άγρια και όταν η γυναίκα παλεύει να σώσει τη ζωή της, ο 49χρονος σηκώνει το κουζινομάχαιρο, αρχίζει να το καρφώνει με μανία στο λαιμό και το θώρακα και της «παίρνει» τη ζωή. Μετά την πράξη του εξαφανίζεται και λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας συλλαμβάνεται στο Κερί και στη πειροχή Μαραθιάς πού εργαζόταν σε οικοδομή.

Η απάντηση του φονιά!

“Τον τελευταίο καιρό είχα μάθει πως με απατούσε. Για αυτόν τον λόγο ήμουν βίαιος απέναντί της. Το βράδυ έμεινα έξω. Μόνος μου έκατσα στο βουνό στην περιοχή Μπόχαλη. Πήγα για δουλειά γιατί δεν είχα καταλάβει ότι τη σκότωσα. Δεν πίστευα ότι τη σκότωσα. Μετανιώνω αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Με απατούσε και έχασα τον έλεγχο”, ήταν τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς.

Ο γιος της 41χρονης

Σοκαρισμένος ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας (19 ετών), που ζει μόνιμα στην Καλαμάτα, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η μητέρα του και με δάκρυα στα μάτια περιγράφει τη σχέση που είχαν και τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους.

“Ήταν η κακιά ώρα. Έλειπα, δεν πρόλαβα. Συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Το φταίξιμο είναι και δικό μας, γιατί δεν είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ήταν πολύ μεγάλο λάθος μας αυτό. Τα συζητούσαμε με τη μάνα μου. Γύριζε στο σπίτι με τον φόβο μετά την δουλειά και τώρα αυτή την περίοδο έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Κι εγώ δεν ήμουν εδώ.

Είχαμε επικοινωνία με τον πατέρα μου, απλά ήταν άνθρωπος που με την πάροδο του χρόνου η συμπεριφορά του χειροτέρευε”, είπε ο γιος της άτυχης γυναίκας.

Ο 49χρονος κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση του νησιού και έχει ομολογήσει τις πράξεις του. Χθες Τρίτη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.