Σύρος: Προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρηματία με πρόσχημα την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Δίχως τέλος φαίνεται πως είναι οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, με στόχο να υφαρπάξουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο τους μπήκε επιχειρηματίας της Σύρου, τον οποίο κάλεσαν το μεσημέρι της Δευτέρας από κινητό τηλέφωνο, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι αδίστακτοι απατεώνες μπήκαν μέσα στο Διαύγεια από όπου και συνέλεξαν τα στοιχεία τιμολογίου της επιχείρησής του προς την Περιφέρεια. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας το όνομα συγκεκριμένης υπαλλήλου, τον ενημέρωσαν δήθεν πως ο τρόπος πληρωμής έχει πλέον αλλάξει και πως θα πρέπει να πληρώνει ο ίδιος τις κρατήσεις του τιμολογίου, ακολουθώντας μια απλή διαδικασία μέσω συγκεκριμένης διεύθυνσης στο διαδίκτυο, η οποία φαινόταν να ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.
Ο επιχειρηματίας, ωστόσο, μόλις είδε το link που του έστειλαν μέσω Viber, αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για προσπάθεια εξαπάτησης του και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα του έκαναν γνωστά οι αστυνομικοί, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι έχουν συναλλαγές με υπηρεσίες του Δημοσίου. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταφέρει να αποσπάσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.

Το τηλέφωνο από το οποίο καλούν οι επιτήδειοι είναι το: 6943114891 και καλό θα ήταν οι πολίτες να αποφεύγουν να απαντούν σε κλήσεις από τον συγκεκριμένο αριθμό.

 

Ετικέτες: