Ολλανδία: Περιστατικό ομηρίας στην πόλη Eντε - Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση

  • Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024 - 12:58
AP Photo/Aleksandar Furtula

Αρκετοί άνθρωποι κρατούνται όμηροι στην πόλη Εντε της ανατολικής Ολλανδίας από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ πολλά σπίτια στην περιοχή εκκενώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Οπως αναφέρει το Reuters, τρεις όμηροι απελευθερώθηκαν ενώ η ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές της τοπικής αστυνομίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο πίσω από το περιστατικό.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Πολλές ειδικές μονάδες της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στο σημείο, γύρω από ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία, 150 σπίτια εκκενώθηκαν ενώ ζητήθηκε από τον κόσμο να μείνει μακριά από την περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα de Telegraaf η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας στο τοπικό μπαρ Petticoat από έναν άνδρα που φέρει όπλα και εκρηκτικά.

Σημειώνεται ότι τα σιδηροδρομικά δρομολόγια από και προς το Εντε ακυρώθηκαν, αναφέρει η σιδηροδρομική εταιρεία NS στην ιστοσελίδα της.

Βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν ρομπότ, πιθανώς της μονάδας πυροτεχνουργών, να κινείται κοντά στο σημείο. 

Πηγή: Reuters

Ετικέτες: