Τι υποστήριξε στην απολογία του σήμερα ο 19χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Ηρώων Πολυτεχνείου

“Ένιωσα αδιαθεσία. Δεν θυμάμαι τίποτα από το περιστατικό”

  • Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024 - 13:14

Ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα ο 19χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Ηρώων Πολυτεχνείου, προκειμένου να απολογηθεί.

Στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από αστυνομικούς του Τμήματος Ερμούπολης, πέρασε το “κατώφλι” της ανακριτικής αρχής από κοινού με τη δικηγόρο του, ώστε να καταθέσει για το τραγικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή ενός 49χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από τη σφοδρή σύγκρουση του οχήματος με τη μηχανή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης”, ο 19χρονος οδηγός του οχήματος, στην κατάθεσή του, υποστήριξε κατηγορηματικά πως δεν είχε πιει αλκοόλ και δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια, τόνισε πως στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ ένιωσε μία αδιαθεσία με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, δήλωσε πως δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα όπως εικάζεται από πολλούς, καθώς είχε πάρει το δίπλωμα οδήγησης εδώ και ένα τρίμηνο, αλλά σίγουρα είχε υπερβεί τα 30 χιλιόμετρα την ώρα (όριο ταχύτητας περιοχής). Ανέφερε ακόμη πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν 20ετιας.

Ο 19χρονος τόνισε με ένταση πως δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό και πως το μόνο που μπορεί να φέρει στη μνήμη του είναι η ανάσυρσή του από το αυτοκίνητο μετά το δυστύχημα, ενώ τέλος, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου πατέρα.

Για τον 19χρονο αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή του, ενώ η δικηγόρος υπεράσπισής του αύριο θα καταθέσει προσφυγή, ώστε να επανεξεταστούν τα ζητήματα της κρατήσεώς του.