Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι και στο Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης για τον θάνατό του

  • Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2024 - 16:25

Την ενοχή, όπως και πρωτοδίκως, των δυο κατηγορουμένων για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018, αποφάσισε πριν λίγο από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη, οι οποίοι ομόφωνα κηρύχθηκαν ένοχοι από το Εφετείο για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με τους γονείς του θύματος και τους φίλους τους να αναμένουν την απόδοση δικαιοσύνης.

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, αναγνώρισε ομόφωνα τη χορήγηση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στους δυο κατηγορούμενους, τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη, της υπόθεσης θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Επιπλέον το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Είχε αρνηθεί τα ελαφρυντικά ο Εισαγγελέας

Ο Εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος είπε «όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός, πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους υποστηρίζοντας πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε τον Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην τον εγκλωβίσει στο κατάστημα.

Σε ό,τι αφορά στο μεσίτη, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα όσα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε αναφέρει στην απολογία του για να επισημάνει χαρακτηριστικά: «Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα».

Νωρίτερα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος, και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

πηγή: protothema