Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ατόμων για παράνομη μεταφορά τσιγάρων

  • Σήμερα - 20:05

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Θεσσαλονίκης προέβησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου ημεδαπού, για παράβαση του Ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο 56χρονος σε λαϊκή αγορά στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, να κρατάει μια μαύρη πλαστική σακούλα και να επιχειρεί να πουλήσει λαθραία τσιγάρα σε διερχόμενα άτομα. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε και μετά από έρευνα σε διάφορα σημεία-κρυψώνες πλησίον του (κάδος απορριμμάτων, φυλλώματα), εντοπίστηκαν συνολικά τριακόσια σαράντα οκτώ (348) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών και τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα.

Επίσης, τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Θεσσαλονίκης προέβησαν στη σύλληψη ενός 28χρονου ημεδαπού, για παράβαση του Ν. 2960/01 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο 28χρονος σε λαϊκή αγορά στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, να κρατάει ένα καρότσι και να επιχειρεί να πουλήσει λαθραία τσιγάρα σε διερχόμενα άτομα. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο καρότσι βρέθηκαν συνολικά διακόσια εξήντα ένα (261) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα καθώς και το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ (100€).