Aπειλητικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου

  • Σήμερα - 16:08

Βραδινές ώρες χθες, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου, δύο απειλητικά μηνύματα, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, από άγνωστο αποστολέα, αναφορικά με την τοποθέτηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε -4- καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν σε ενέργειες εκκένωσης των καταστημάτων, ενώ στους χώρους διενεργήθηκαν έλεγχοι από αστυνομικό σκύλο, ειδικά εκπαιδευμένο για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών.

Από τις ενδελεχείς επιτόπιες έρευνες, δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε κανένα από τα αναφερόμενα καταστήματα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου.

Σημειώνεται ότι από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στη Μύκονο και σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μέτρα - δράσεις σε σημεία εισόδου-εξόδου (αεροδρόμια, λιμένες), με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, προκειμένου να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον για τους πολίτες, ιδιαίτερα λόγω της τουριστικής περιόδου.