Γλυκά Νερά: Προφυλακίστηκε ο 80χρονος για τις φωτιές

  • Σήμερα - 16:44

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 80χρονος ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή στις 11 Αυγούστου για πρόκληση πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά.

Ο 80χρνος αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έβαλε τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά στις 11 Αυγούστου την ημέρα που ξέσπασε και η μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα.

Συγκεκριμένα, φέρεται να δημιούργησε τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στη μία και μισή στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έβαζε τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του καθώς ταχύτητα και πετούσε το φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα.

Ο 80χρονος εντοπίστηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ενώ στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και μπιτόνια τα οποία χρησιμοποιούνται για βενζίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται, ενώ πριν την απολογία του προηγήθηκε η κατάθεση μίας μάρτυρος υπεράσπισης.

πηγή: protothema