Ο Λόγος του Θεού από την Καθολική Εκκλησία

“Για όλους τους λαούς”

Να φωτισθεί ακόμη περισσότερο η ουσία του ερωτήματος “Ο Ιησούς τί διαφορετικό ήρθε να κάνει ανάμεσα στους ανθρώπους” αποτελεί το νέο μήνυμα της σημερινής διαδικτυακής παρέμβασης εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου

 

Μέσω του web tv της “Κοινής Γνώμης” ο Πανοσιολογιώτατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος - πρόσφατα ανακηρυχθείς νέος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών -, αλλά και οι συνεργάτιδές του, στην εισαγωγή τους αναφέρουν, “Την προηγούμενη Κυριακή ο Λόγος του Θεού μας προκάλεσε να πάρουμε θέση απέναντι στον Ιησού και να απαντήσουμε στο ερώτημα “Ποιός είναι ο Ιησούς για εσένα;”. Σήμερα, το ερώτημα συνεχίζει αλλά με μία διαφορά. Αυτός ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού όπως τον ομολόγησαν οι ψαράδες μαθητές του την προηγούμενη Κυριακή, τί το καινούργιο, τί το πρωτόγνωρο, τί το συνταρακτικό ήρθε να κάνει ανάμεσα στους ανθρώπους;”.

Προσθέτουν δε, πως, “Ο προφήτης που μας μιλάει σήμερα ζει στο έτος 530 π.Χ.. όταν οι εξόριστοι στη Βαβυλωνία Ισραηλίτες επιστρέφουν επιτέλους στην πατρίδα. Ο προφήτης μιλάει σε έναν λαό εξαθλιωμένο, φοβισμένο, απογοητευμένο και αναγγέλλει πάντα στο όνομα του Θεού, μία νέα παγκόσμια τάξη που ετοιμάζει ο Θεός”.