Κατάμεστη η Παλαιά Βουλή στην παρουσίαση του τιμητικού Τόμου “Οιακοστρόφιον”

Έκφραση αγάπης και ευγνωμοσύνης

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', εκπροσώπων του ιερού κλήρου, της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών της Παλαιάς Βουλής η παρουσίαση του Χαριστηρίου Τόμου, για τη συμπλήρωση δέκα ετών ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β'.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρωμύλος Κεδίκογλου, Πλοιοκτήτες και Επιχειρηματίες που συνδράμουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως, οι μεγάλοι Ευεργέτες και Χορηγοί του Τόμου, Αθανάσιος και Μαρίνα Μαρτίνου και ο φίλος της Σύρου και θερμός υποστηρικτής της Μητρόπολης, Στέλιος Νιώτης.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης

Τον Τιμητικό Τόμο παρουσίασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε με λόγους επαινετικούς και αγαπητικούς προς το πρόσωπο και τη δραστηριότητα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Γόνης και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Καθηγητής Παναγιώτης Ρούμελης, με συντονιστή τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευδόκιμο Καρακουλάκη.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τόσο εκείνους που συνέγραψαν τον τόμο, αλλά και όσους τον τίμησαν δια της παρουσίας τους στην εκδήλωση.

Η Εκδήλωση έκλεισε με εκκλησιαστικούς ύμνους, τον πολυχονισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' και τη φήμη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', τους οποίους έψαλε τα μέλη της Χορωδίας “Ψαλτικής Διάκονοι”, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου, κ. Στ. Κοντακιώτη.

Στη συνέχεια, διανεμήθηκαν ο παρουσιασθείς Τόμος “Οιακοστρόφιον”, αναμνηστικές επιτραπέζιες μαρμαρογλυφίες με το μονόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, φιλοτεχνημένες από τον Τήνιο μαρμαρογλύπτη κ. Κ. Μαυρομαρά και τα παιδιά του και παραδοδιακά γλυκίσματα της Τήνου, κατασκευασμένα και προσφερθέντα από την κ. Αιμιλία Χάλαρη.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, προς τον οποίο επέδωσε τον εκδοθέντα για τα δέκα χρόνια Αρχιερατείας του τιμητικό Τόμο “Οιακοστρόφιον” και πρόσκληση για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 6 Δεκεμβρίου στην Ερμούπολη, επί τη εορτή του Πολιούχου της Αγίου Νικολάου και του εορτασμού του “Έτους Δομήνικου Θεοτοκόπουλου”.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' και αποδεχόμενος κατα αρχήν την πρόσκλησή του, εκφράστηκε με λόγους επαινετικούς για τη Σύρο, την ιστορία και τον ευγενή και πολιτισμένο λαό της.