Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Η ζωή χωρίς Θεό είναι ένα πλοίο χωρίς άγκυρα”

Το μήνυμα της αξίας της πίστης μεταδίδεται μέσα από τη νέα διαδικτυακή παρουσία της υπεύθυνης των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρας Φετουρή, η οποία απευθύνει σε όλους τους ανθρώπους τα Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου σε εβδομαδιαία βάση.

“Κάθε Κυριακή είναι η τελετή των τελετών. Δεν είναι απλώς ένα μυστήριο αλλά είναι το κορύφωμα του μυστηρίου του Κυρίου” αναφέρει χαρακτηριστικά, καλώντας όλους να δυναμώσουν την πίστη τους και να μη χάνουν την ευλογία του Κυρίου.

“Η αυριανή Κυριακή μας μιλάει για ένα ιστορικό γεγονός και όπως μας το εξιστορεί ο απόστολος Λουκάς είναι ένα θαύμα που έγινε μέσα στη συναγωγή. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Θεός δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από τον άνθρωπο και δεν καταδικάζει πιο πολύ από όλα, την υποκρισία. Πήγε ο Χριστός στη συναγωγή, ημέρα Σαββάτου κι εκεί υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, ανάμεσά του και η συγκύπτουσα, δηλαδή μία άρρωστη γυναίκα, μία ραχιτική “μη δυνάμενη να ανακύψει παντελώς”, όπως γράφει ο απόστολος Λουκάς.

Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο, πιο γλυκύτερο και πιο ομορφότερο από το να ρίξει ο Κύριος μία ματιά σε κάθε έναν από εμάς; Ο Ιησούς Χριστός ρίχνει τη ματιά του. Που; Μέσα στην Εκκλησία. Εκεί όπου είναι συναγμένοι οι άνθρωποι και προσπαθούν να τον παρακαλέσουν για να τους δει και να τους ευλογήσει. Τί κάνει ο ιερέας όταν έρχεται στην εκκλησία; Τί επικαλείται; “Κύριε, κύριε” λέει, “επίβλεψον εξ ουρανού (...)”. Δηλαδή λέει, “ρίξε μία ματιά κι ευλόγησε αυτούς τους εκκλησιαζομένους ανθρώπους κι εμείς στεκόμαστε μπροστά στο εικόνισμά του και παρακαλούμε να μας ευλογήσει. Γιατί ζητάμε τόσο πολύ την ευλογία του Θεού; Γιατί η ζωή χωρίς Θεό είναι ένα πλοίο χωρίς άγκυρα. Η ζωή με τον Θεό είναι πλούσια από χαρά, από ευτυχία. Όμως η ζωή χωρίς τον Θεό είναι μία σκέτη ταλαιπωρία, είναι μία ζωή χωρίς καμία ελπίδα μέσα στο σκοτάδι. Η συγκύπτουσα αυτή γυναίκα είχε χίλιους δύο λόγους για να δικαιολογηθεί, να μην πάει στην εκκλησία. Κι όμως, ήταν παρούσα στην εκκλησία σε κάθε συναγωγή”.