Ετήσια σύναξη των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο

Ετήσια σύναξη των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο

Η καθιερωμένη σύναξη των στελεχών και των συνεργατών του κοινωνικού και ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο και των μελών των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Σύρου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “Ερμής”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βακόνδιος και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο διακεκριμένος Συριανός Επιστήμονας, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Στέφανος Χανδακάς ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον επιστημονικό θέμα, σχετικό με τις νέες δυνατότητες, που προσφέρει η ρομποτική ιατρική στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Ακολούθως, η υπεύθυνη των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Σύρου, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, αναφέρθηκε στο επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο και ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τη στήριξή του.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Σύρου, υπό τις ιαχές “άξιος”, εξ αφορμής της εγγιζούσης 14ης επετείου από της ενθρονίσεώς του στην Ερμούπολη (19 Ιανουαρίου 2002), αφού ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους παρισταμένους συνεργάτες του, για τη συνεισφορά τους σε όλες τις πτυχές και εκφάνσεις του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο.

Μετά το πέρας του απολογισμού, ευλογήθηκε η Αγιοβασιλειόπιττα, την οποία έκοψε, κατά το επικρατήσαν τα τελευταία χρόνια έθος, η μικρή θυγατέρα του Ιατρού- Ομιλητή, Αλεξάνδρα Στεφάνου Χανδακά, μαζί άλλα παιδιά, που παρίσταντο, ενώ ο χορός των Ιεροψαλτών Σύρου έψαλε επίκαιρα άσματα.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από μέλη του ιστορικού Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.