Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Ξεκινά το σπουδαίο πνευματικό ταξίδι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

“Το νόημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι τί να επιζητήσουμε από τη βασιλεία των ουρανών” σημειώνει στη σημερινή διαδικτυακή παρουσία της, η υπεύθυνη .του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, στο πλαίσιο των Μηνυμάτων Πίστεως της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Μέσω της σημερινής παρουσίας της, καλεί όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν στο σπουδαιότερο πνευματικό ταξίδι που ξεκινά με την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

“Αύριο μπαίνουμε στο δεύτερο και μεγάλο μέρος του τριωδίου που είναι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Δηλαδή αρχίζει το ιερότερο, το ωραιότερο πνευματικό μας ταξίδι. Για κάθε Χριστιανό αυτή η αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι μία αναζήτηση προκειμένου να συναντήσει τον Χριστό. Αυτή η συνάντηση είναι ικανή για τον αναζητητή, ώστε να γίνεται ουρανοπολίτης. Όπως είχαμε πει, στην αρχή των Απόκρεω είναι ένα πνευματικό ταξίδι είναι ένα σχολείο που διδάσκει ακριβώς πώς θα αλλάξουμε τρόπο ζωής, πώς θα αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Δηλαδή, πώς θα δούμε ποιός είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι άνθρωποι σε τούτη τη γη. Μας διδάσκει ακόμη πώς μπορούμε να διακρίνουμε τα αιώνια από τα πρόσκαιρα. Πώς θα εκτιμήσουμε και πώς θα αξιοποιήσουμε την κάθε μέρα της ζωής μας πάνω σε αυτήν την πρόσκαιρη ζωή που ζούμε. Είναι απαραίτητο μία φορά τον χρόνο να αφήνουμε την κοσμικότητα και να αρχίσουμε να εντρυφήσουμε, να ανακαλύψουμε την πνευματικότητα. Δηλαδή να παραμερίσουμε τις σαρκικές μας επιθυμίες και να αρχίσουμε να κοιτάξουμε και τα ψυχικά μας προβλήματα. Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά, το πνευματικό σχολείο που αρχίζει και λέγεται Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Να αναθεωρήσουμε τον τρόπο της ζωής μας. Δηλαδή με λίγα λόγια να ανακαλύψουμε μία νέα ποιοτική ζωή. Ο κύκλος όλων των ακολουθιών της Εκκλησίας μας, όλο αυτό το διάστημα θα μας βοηθήσει ώστε να ξαναβρούμε το όραμα, τη γεύση αυτής της νέας ζωής που τόσο εύκολα τη χάνουμε μέσα σε αυτή τη σκληρή καθημερινότητα”.