Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

"Προχωρά το πνευματικό ταξίδι της Μεγάλης Σαρακοστής"

“Ήδη βρισκόμαστε στη δευτέρα Κυριακή των νηστειών.Τα μηνύματα μεγάλα, παιδαγωγικά. Αρκεί όμως αυτά τα μηνύματα εμείς να τα λάβουμε σοβαρά υπόψιν. Και τότε, πράγματι θα δούμε πόσοι θησαυροί γνώσεων θα αποκαλύπτονται σε εμάς. Το πνευματικό ταξίδι δεν είναι απλά ευχάριστο, αλλά μας οδηγεί σε μία αναγέννηση. Γινόμαστε διαφορετικοί άνθρωποι και γεμίζουμε από ουράνιο αίσθημα”.

Τα παραπάνω τονίζει στον πρόλογό της η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλέξάνδρα Φετουρή στη νέα διαδικτυακή παρέμβασή της, στο πλαίσιο των Μηνυμάτων Πίστεως της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Έχοντας εισέλθει ήδη στη Μεγάλη Σαρακοστή, συνεχίζει εξηγώντας πως, “Οι Ακολουθίες της Εκκλησίας μας, βοηθούν ώστε κάθε εβδομάδα να ανεβαίνουμε ένα σκαλί σε ανώτερα και πιο υψηλά επίπεδα. Το μήνυμα της πρώτης εβδομάδας ήταν πίστη στο Ορθό δόγμα, πίστη στο ήθος. Δηλαδή Ορθοπραξία. Σήμερα η ευαγγελική περικοπή συνδέει την πίστη με το θαύμα. Ο Ευαγγελιστής Μάρκος μας διηγείται, εξιστορεί ένα ιστορικό θαύμα που έκανε ο Κύριος στην Καπερναούμ θεραπεύοντας έναν παράλυτο. Αυτός ο παράλυτος δεν ήταν μόνον ασθενής στο σώμα, αλλά ήταν και στην ψυχή. Είχε μία βαριά κατάθλιψη και δεν ενδιαφερόταν για τίποτα. Είχε αφεθεί στη μοίρα του. Τέσσερις όμως αγαπημένοι φίλοι του, μόλις έμαθαν ότι ο Κύριος είναι σε ένα σπίτι εδώ κοντά και διδάσκει, τον μετέφεραν εκεί για να τον κάνει καλά (...)”.