Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

"Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγιάς μας. Γιορτάζει η μητέρα όλου του κόσμου"

  • Σάββατο, 1 Αυγούστου, 2015 - 11:14

Ολοταχώς προς τον σπουδαίο εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου βαδίζει η χριστιανική κοινότητα, ημέρα κατά την οποία γιορτάζει η Παναγία και κατ΄ επέκταση όλη η Ελλάδα.

Τα παραπάνω τονίζει η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή στο σημερινή διαδικτυακό μήνυμά της, εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου κοινωνικά για τους πολίτες και τους πιστούς, με την ίδια να υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οι άνθρωποι να μην χάσουν την πίστη τους.

“Προσοχή να μην χάσουμε την πίστη μας. Πρέπει να έχουμε πίστη γιατί μόνο η πίστη γεννά την ελπίδα, γεννά την αισιοδοξία” αναφέρει μεταξύ άλλων, εξηγώντας πως, η δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, αφήνει “σημάδια σε άλλους πιο δυνατά σε άλλους πιο λίγα. Θα κάνει όμως κι ένα καλό. Θα αφήσει κι ένα μάθημα προς τους νέους. Να δουν μίαν άλλη πλευρά της ζωής. Όλη αυτή η καταιγίδα, όλα αυτά τα προβλήματα γίνονται και μαθήματα”.

Προσθέτει δε, πως, “Μέσα σε αυτό το καλοκαίρι υπάρχει ένας σταθμός αγωνιστικός κι ελπιδοφόρος. Ο μήνας του καλοκαιριού που ξημερώνει, ο Αύγουστος, μας θυμίζει ότι αυτός ο μήνας είναι ο μήνας της Παναγιάς μας. Γιορτάζει η μητέρα όλου του κόσμου. (...) Δεκαπενταύγουστος. Ποιος Έλληνας δεν ξέρει αυτήν την γιορτή. Ποιος Έλληνας δεν χαίρεται και δεν περιμένει και δεν ετοιμάζεται γι αυτήν τη γιορτή. Την γιορτάζουν όλοι και ξέρουν ότι δεν είναι εθνική αλλά είναι καθαρά Χριστιανική. Όταν γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει όλη η Ελλάδα. Για εμάς τους πιστούς είναι πανήγυρις γιατί ξέρουμε το βαθύτερο νόημα αυτής της ημέρας. Ξέρουμε ότι αυτό είναι το μεγάλο σχέδιο του Θεού για να σωθεί ο άνθρωπος. Όλοι οι Έλληνες την ξέρουν και την περιμένουν σαν το μικρό Πάσχα του καλοκαιριού.(...)”.