Ο Μητροπολίτης Σύρου σε Σίκινο και Φολέγανδρο για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

  • Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2015 - 14:40

Η Δεσποτική Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάσθηκε, με τη λειτουργική παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β',  σε δύο νησιά στην εσαχτιά της Ιεράς Μητροπόλεως, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης-Τιμίου Σταυρού Σικίνου, παρουσία των Δημάρχων Σικίνου,Σίφνου και Κιμώλου, του τ. Υπουργού κ. Ιωάννη Βρούτση και του πιστού λαού της νήσου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στην σημασία του Σταυρού  ως σημείου καταλλαγής μεταξύ Θεού και ανθρώπων.

Αμέσως μετά αναχώρησε για τη Φολέγανδρο, με πλοίο της Εταιρείας " ZANTE FERIES" , τον Πλοίαρχο του οποίου ευχαρίστησε για τη διευκόλυνση, που παρέσχε για τη μετακίνησή του από Σίκινο προς Φολέγανδρο.

Στη Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στη Χώρα παρέστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων της νήσου, όλων των βαθμίδων, με επικεφαλής τις Καθηγήτριες (ήταν πρόδηλη η ανησυχητική έλλειψη Διδασκάλων και Καθηγητών στη Φολέγανδρο).

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία του Σταυρού στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών και το Λυτρωτικό έργο του Κυρίου, παρακαταθήκη του Οποίου είναι τα Μυστήρια της Μετανοίας και της Θείας Ευχαριστίας, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους της νήσου για το ποιμαντικό τους έργο και ευχήθηκε στους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ έγινε δέκτης συγκινητικών εκδηλώσεων αγάπης και σεβασμού εκ μέρους των πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, συνόδευσε, κατά το τοπικό έθος, την αγία Εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην οικία του νέου "πανηγυρά", όπου παρετέθη παραδοσιακή δοχή.