Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

"Ο άνθρωπος οφείλει να γίνει ένα πνευματικό ον"

  • Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2015 - 11:08

Επιστρέφει στην καθιερωμένη συνάντησή της με τους πιστούς η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, μέσω της σημερινής νέας διαδικτυακής παρουσίας της, προσκαλώντας τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στη δύσκολη αλλά ωφέλιμη για τους ίδιους οδό της γνώσης.

Στο πλαίσιο της συνέχισης των Μηνυμάτων Πίστεως που απευθύνει εβδομαδιαίως η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, η κ Φετουρή υπογραμμίζει στον πρόλογο της σημερινής ομιλίας της, την ανάγκη που προβάλλει “να γνωρίσει ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του και να βαδίσει στη σωστή πορεία ικανοποιώντας και την ψυχή του”.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων αναφέρει, “Είναι ανάγκη ο άνθρωπος να είναι πνευματικός. Η πνευματικότητα κάνει τον άνθρωπο να είναι ανώτερο ον και τον εισαγάγει σε έναν άλλον δρόμο, τον οδηγεί σε μία φωτεινή πορεία που είναι γεμάτη από ανεκλάλητη χαρά. Τον μαθαίνει πώς να αντιμετωπίζει τη δύσκολη ζωή που ζούμε. Ο πνευματικός άνθρωπος περπατάει πάντοτε σταθερά, δε λυγίζει ποτέ είναι πάντα όρθιος και ξέρει πως να αντιμετωπίζει την κάθε περίσταση της ζωής του. Τί είναι όμως εκείνο που βοηθάει τον άνθρωπο να γίνει πνευματικός; Η γνώση. Είναι μία αρχή και για τον άνθρωπο τη χάραξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός όταν κατέβηκε στη γη. Ουδείς στον κόσμο δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον λόγο του Θεού. Ίσως τον βρίσκουν λίγο δύσκολο. Όχι όμως ποτέ ανεφάρμοστο ή λανθασμένο (...)”.