Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Μιλώντας για τα αναστάσιμα μηνύματα

  • Σάββατο, 14 Μαΐου, 2016 - 10:56
  • /   Eνημέρωση: 14 Μαΐου. 2016 - 12:35

Στο πνευματικό ραντεβού της με τους πιστούς επέστρεψε η υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή μετά από την παρέλευση των πασχαλινών ημερών, προκειμένου να συνομιλήσει διαδικτυακά για τα αναστάσιμα μηνύματα.

Κατόπιν των ευχών που η ίδια απευθύνει προς όλους, αναφέρει προλογικά τα εξής: “Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη ο Κύριος. Ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός, είναι δίπλα μας, είναι κοντά μας, είναι ο οδηγός μας, είναι ο προστάτης μας. Τα σταυρωμένα χέρια του είναι απλωμένα πάνω στον σταυρό και περιμένουν τα δικά μας τα χέρια να ενωθούν μαζί με τα δικά του. Αν αυτό το καταφέρουμε, τότε θα είναι η μεγάλη προσέγγιση της σωτηρίας μας. Τότε και μόνο θα καταλάβουμε τί είναι αυτό το Πάσχα. Τί είναι αυτή η Ανάσταση. Σκεφθείτε πόσο μεγάλη γιορτή είναι. Αρχίζει από όταν ξεκινά το Τριώδιο και θα τελειώσει τη μεγάλη γιορτή της Πεντηκοστής.

Έτσι λοιπόν κι εμείς όλον αυτόν τον καιρό θα μιλάμε για τα αναστάσιμα μηνύματα και θα χαιρετάμε και θα ψέλνουμε το Χριστός Ανέστη. Αλλά πόσο δύσκολο είναι την σημερινή εποχή να μιλάς για Ανάσταση. Μέσα στους σύγχρονους ρυθμούς της αθεΐας, μέσα σε αυτούς τους κρότους από τον πόλεμο που γίνεται, μέσα από την αναταραχή της κοινωνίας που είναι μπερδεμένη, μέσα από το κλάμα και τον θρήνο και τη θλίψη που έχουν οι άνθρωποι με όλα αυτά που περνούν και βιώνουν, πόσο δύσκολο είναι να θέλεις μέσα στην κρεπάλη και την τρέλα της ξέφρενης ζωής να θέλεις να μιλήσεις για την Ανάσταση”.