Ο Λόγος του Θεού κάθε Κυριακή από την Καθολική εκκλησία

Αγάπη – Κοινωνία Ζωής – Ελευθερία

  • Σάββατο, 21 Μαΐου, 2016 - 10:06

Στο μυστήριο του Τριαδικού Θεού είναι αφιερωμένη η ευαγγελική περικοπή αυτής της εβδομάδας.

Τις Κυριακές που ακολουθούν το Πάσχα η λειτουργία της εκκλησίας προσπαθεί να εξηγήσει τι θα πει να είσαι Χριστιανός, δηλαδή να εμπιστεύεσαι τη ζωή σου και το νόημά της στον Αναστημένο Χριστό και με βάση την πίστη και την εμπιστοσύνη σου στον Θεό πατέρα να οργανώνεις τη ζωή σου.

«Η κοινωνία ζωής που ο Χριστός προσπαθεί να εγκαινιάσει και να εγκαθιδρύσει με τους μαθητές του είναι το μέσο που τους κάνει να μπουν στο περιβάλλον του Θεού όπως ο Άγιος Παύλος λέει «σ’ αυτόν και εν αυτώ ζούμε κινούμαστε και υπάρχουμε», σημειώνει ο π. Γιάννης Μαραγκός.

Ακολουθεί η σχετική ευαγγελική περικοπή κατά Ιωάννη με τρεις αλληγορικές εικόνες, με τις οποίες ο Ευαγγελιστής προσπαθεί να σκιαγραφήσει το πρόσωπο και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού.

«Είπε ο Ιησούς εκείνον τον καιρό στους μαθητές του. Εγώ είμαι ο καλός ποιμένας  Τα δικά μου τα πρόβατα αναγνωρίζουν τη φωνή μου, κι εγώ τα αναγνωρίζω και με ακολουθούν·

εγώ τους δίνω αιώνια ζωή και δε θα χαθούν ποτέ, γιατί κανείς δε θα μπορέσει να τ' αρπάξει από την εξουσία μου.

Ο Πατέρας μου, που μου τα έχει δώσει όλα, είναι ισχυρότερος απ' όλους. Κανείς δεν μπορεί ν' αρπάξει ό,τι βρίσκεται στα χέρια του Πατέρα μου.

Εγώ κι ο Πατέρας είμαστε ένα».