Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Ακολουθούμε τον δρόμο της αγιότητας

  • Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2016 - 12:03

Τα Μηνύματα Πίστεως συνεχίζονται από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου με την υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή να καλεί τους πιστούς να κατανοήσουν το νόημα της περικοπής της Κυριακής, που αφορά στην “κλήση των μαθητών” του Χριστού, με απώτερο σκοπό την πνευματική ένωση μαζί του και τη “συμμετοχή” τους στην αληθινή ζωή.

Στη νέα διαδικτυακή παρέμβασή της μέσω του web tv της “Κοινής Γνώμης” σημειώνει τα ακόλουθα: “Η μεγάλη γιορτή της Εκκλησίας μας, η Πεντηκοστή πέρασε και σφραγίστηκε με την εορτή των Αγίων Πάντων που ήταν ανώνυμοι κι επώνυμοι Άγιοι. Από εδώ και πέρα, η Εκκλησία με τα ιερά αναγνώσματά της θα μας καλεί να ακολουθήσουμε κι εμείς τον δρόμο της αγιότητας. Σε αυτόν τον δρόμο βέβαια δεν θα είμαστε μόνοι μας. Θα έχουμε συντροφιά το Άγιο Πνεύμα, το οποίο θα μας φωτίζει τον δρόμο για να μην “παραπατήσουμε” να μη σκοντάψουμε, να μην αλλάξουμε δρόμο. Και θα μας “φωτίζει” ακόμη, ότι μπροστά μας θα είναι ο Ιησούς Χριστός. Οπότε λοιπόν, σκεφθείτε τί ωραίος δρόμος είναι αυτός να είμαστε συνοδοιπόροι με το Άγιο Πνεύμα και με τον Ιησού Χριστό.

Αυτή η Κυριακή λέγεται “Η κλήση των μαθητών”. Ο Ιησούς Χριστός εγκαινιάζει αμέσως τη δημόσια δράση του. Καλεί τους μαθητάς του. Αυτή την περικοπή μας την αναφέρει ο Ματθαίος. Ο Ιησούς Χριστός έκανε έναν περίπατο στη θάλασσα. Η θάλασσα ήταν το αγαπημένο του δημιούργημα και ήθελε να το απολαύσει. Η ομορφιά της θάλασσας είναι πάντοτε που συγκινεί όλους τους ανθρώπους.”.