Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου συγκινεί τις ελληνικές καρδιές”

  • Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2016 - 10:29

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου για την Ελλάδα επισημαίνει στη σημερινή διαδικτυακή παρουσία της, η υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή στο πλαίσιο των εκπομπών “Μηνύματα Πίστεως” που απευθύνει σε εβδομαδιαία βάση η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Προλογικά η κ. Φετουρή σημειώνει τα εξής: “Σήμερα δε θα μιλήσουμε για τα κυριακάτικα μηνύματα. Σήμερα θα μιλήσουμε με έναν πατριωτικό παλμό γιατί αυτή η εβδομάδα είναι ένας σταθμός αλήθειας και ζωής για την Ελλάδα μας. Θα μιλήσουμε για τον Άγιο Δημήτριο που η μνήμη του είναι συνδεδεμένη μαζί με την εορτή την εθνική μας, την εορτή του ΟΧΙ. Είναι μία ημέρα θριάμβου, νίκης, ημέρα δόξης, αλησμόνητη για πάντα. Το έπος του '40 γράφτηκε στην ιστορία με χρυσά κι ανεξίτηλα γράμματα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε βέβαια σχόλια, πρώτα για τον Άγιο Δημήτριο που επιβάλλεται και ύστερα να θυμηθούμε όλοι μαζί, όλα τα γεγονότα του ΄40.

“...” 26 Οκτωβρίου η Εκκλησία γιορτάζει τον λαοφιλή, μεγαλομάρτυρα, Μυροβλήτη Άγιο Δημήτριο. Ο Άγιος Δημήτριος φορούσε τη στολή του στρατηλάτη αλλά μέσα στην καρδιά του είχε τη στρατιωτική “σχολή” του αγωνιστή Ιησού Χριστού. Δεν ήταν μόνον ένας σπουδαίος στρατιωτικός, αλλά ήταν ένας ομολογητής της Χριστιανικής Πίστης ένας σοφός διδάσκαλος, ένας μεγάλος ιεραπόστολος. Είχε βάλει σαν πρόγραμμα στη ζωή του τουλάχιστον, να μην περάσει ημέρα, χωρίς να βαφτίσει έναν άνθρωπο, να τον κάνει Χριστιανό. Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου συγκινεί τις ελληνικές καρδιές επειδή η άγια μορφή του είναι συνδεδεμένη με όλη τη ζωή του έθνους μας. Δεν είναι τυχαίο που η Θεσσαλονίκη τον έχει πολιούχο γιατί τη Θεσσαλονίκη την έχει σώσει πάρα πολλές φορές από πάρα πολλούς μεγάλους κινδύνους”.