Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Εσύ είσαι ο αγαπημένος μου Υιός, εσύ ο εκλεκτός μου”

  • Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, 2018 - 10:04

Τα μηνύματα της αρχής της “αποκάλυψης” του Κυρίου στη δημόσια ζωή μετά από το βάπτισμα του υιού του, Ιησού Χριστού απευθύνει προς όλους τους πιστούς η Καθολική Εκκλησία Σύρου, στην πρώτη Κυριακή μετά από τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκπομπής “Ο Λόγος του Κυρίου” ο π. Γιάννης Μαραγκός αναφέρει τα παρακάτω:

“Σήμερα πρώτη Κυριακή μετά τα Θεοφάνεια γιορτάζουμε το βάφτισμα στο Κυρίου. Το βάφτισμα του Χριστού δεν είναι σαν το δικό μας βάφτισμα. Το βάφτισμα του Χριστού είναι η αρχή της δημόσιας ζωής του στην οποία αποκαλύπτεται ως “εσύ είσαι ο αγαπημένος μου γιος, εσύ είσαι ο εκλεκτός μου”.

Δηλαδή στο βάφτισμα θα λέγαμε ότι έχουμε την εξωτερίκευση της καθιέρωσης ή της φανέρωσης ακόμη καλύτερα του Ιησού ως μεσσία απεσταλμένου από τον αιώνιο πατέρα. Με το δικό μας βάφτισμα μας δίνεται η δυνατότητα και η ικανότητα να είμαστε κι εμείς αγαπημένα παιδιά του Θεού μέσω όμως εκείνου που είναι “ο αγαπημένος μου υιός κι ο εκλεκτός μου”, όπως τον αποκαλεί ο Θεός πατέρας.

Όλοι οι ευαγγελιστές συμφωνούν ότι με το βάφτισμα του Ιησού αρχίζει η δημόσια ζωή του και η αποκάλυψη του μυστηρίου του προσώπου του. Αποκάλυψη που θα ολοκληρωθεί και θα σφραγιστεί με την ανάσταση και στη συνέχεια με την ανάληψή του. Ας ακούσουμε πώς ο ευαγγελιστής Μάρκος μας παρουσιάζει αυτό το γεγονός.(...)”.