Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄ για την πολυετή στήριξή του στους εργαζόμενους του Νεωρίου

Ηθική ανταμοιβή για την προσφορά του

Εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους παρουσία αυτοδιοικητικών κι εκπροσώπων φορέων

Την ανθρωπιά και τη γενναιοδωρία των συναισθημάτων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄ που πυροδοτεί επί πολλά έτη την έμπρακτη στήριξή του προς τους εργαζόμενους συνολικά των Κυκλάδων, αλλά και ειδικότερα προς τους απλήρωτους εργαζόμενους του Νεωρίου αναγνώρισαν και τίμησαν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής για την υποδοχή του νέου έτους.

Παρουσία αυτοδιοικητικών κι εκπροσώπων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αλλά και προσώπων που εκπροσώπησαν φορείς του τόπου, των μελών του προεδρείου του Εργοστασιακού Κέντρου Κυκλάδων και απλήρωτων εργαζομένων του ναυπηγείου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, Μάρκος Ρούσσος απηύθυνε ευχές προς όλους, επισημαίνοντας την ανάγκη το 2018 να αποτελέσει ένα έτος ελπιδοφόρο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα σημάνει και η επαναλειτουργία του Νεωρίου ώστε να ανακουφιστούν πολλές οικογένειες του τόπου.

Η ελάχιστη αναγνώριση μπροστά στη μέγιστη προσφορά

Σύμφωνα με όσα ανέφερε προλογίζοντας τη λιτή εκδήλωση στην οποία απονεμήθηκε και τιμητική πλακέτα προς τον κκ. Δωρόθεο Β΄ ως ένδειξη ηθικής αναγνώρισης της πολύτιμης στήριξής του στους εργαζομένους του Νεωρίου και του νομού, “Ελπίζουμε όλοι ότι αυτό το έτος θα είναι μία αφετηρία συλλογικών αγώνων για να πάρουμε πίσω ότι έχουμε χάσει και να υπερασπιστούμε ό,τι έχει μείνει και κινδυνεύει”. Ο ίδιος εξήγησε μάλιστα σχετικά με την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων να τιμήσει τον κκ. Δωρόθεο Β΄ - με φόντο την πολύμηνη ταλαιπωρία των απλήρωτων εργαζομένων του Νεωρίου και των οικογενειών τους – πως, “Σήμερα με την ευκαιρία της κοπής της πίτας έχουμε γράψει και στην πρόσκληση ότι θα τιμήσουμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β΄, τον δικό μας άνθρωπο”. Πρόσθεσε μάλιστα πως, “Με πολλή χαρά και συγκίνηση κάνουμε αυτό που πρέπει απέναντί σας, το χρέος μας” αναγνωρίζοντας πως, “Είναι πολύ λίγο, μπροστά σε αυτά που κάνετε και σας ευχαριστούμε πολύ για ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα”.

Σε παρόμοιο τόνο κι εμφανώς συγκινημένος, ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, Αντώνης Χατζαντώνης, απευθυνόμενος στον κκ. Δωρόθεο Β΄, υπογράμμισε δημοσίως πως “Θεωρώ ότι η λέξη “Ευχαριστώ” μοιάζει πολύ μικρή για όσα έχετε κάνει για όλους τους εργαζόμενους και ειδικά για τους εργαζόμενους του Νεωρίου” λέγοντας παρακάτω πως, “Μία ευχή θα κάνω μόνο από τα βάθη της καρδιάς μου: Θα ήθελα του χρόνου τέτοια μέρα και εγώ και οι συνάδελφοί μου όλοι να συζητάμε από το σπίτι μας και να βλέπουμε αυτές τις εκδηλώσεις από την τηλεόραση” επισημαίνοντας εμμέσως την ελπίδα και την ανάγκη όλων να επαναλειτουργήσει άμεσα το ναυπηγείο.

Σε κρίσιμες ώρες, ένας από μηχανής Θεός

Το έργο και τη συνεχή προσφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου υπογράμμισε το σύνολο των προσώπων που απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος.

Εκφράζοντας τη συμφωνία του με την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων να τιμήσει τον κκ. Δωρόθεο Β΄ και κάνοντας λόγο για “μία σωστή πρωτοβουλία”, ο κ. Ρούσσος δήλωσε πως η αρωγή του προς τους εργαζόμενους είναι συνεχής και αδιάλειπτη σε άξονα χρόνου που υπερβαίνει τα 16 έτη διακονίας του από τη συγκεκριμένη θέση, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη η υπόθεση του Νεωρίου και οι ζωές των απλήρωτων εργαζομένων, έως και την επαναλειτουργία του, να απασχολήσει κάθε πλευρά προκειμένου να υπάρξουν λύσεις στήριξής τους.

Παρομοίως, ευχήθηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή απουσία του Δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού, ενώ εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της Ανδρέας Γιαλόγλου τοποθετήθηκε εξίσου θετικά.

“Όταν θόλωνε το τοπίο, όταν όλα ήταν μαύρα υπήρχε κάποιος από μηχανής Θεός πάντα, η ισχυρή εφεδρεία του τόπου που ερχόταν κι έδινε πνοές ζωής για την επαναλειτουργία του” ανέφερε ιδιαιτέρως λακωνικός ο κ. Γιαλόγλου φωτογραφίζοντας με ακρίβεια όμως, τις σωτήριες παρεμβάσεις του κκ. Δωρόθεου Β΄ σε κρίσιμες στιγμές για το Νεώριο.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης αναφέροντας πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου αποτελεί μία “ξεχωριστή, ζωντανή προσωπικότητα που δηλώνει πάντα “παρών””, στον χαιρετισμό του, θέλησε να απευθύνει μήνυμα και προς τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, επισημαίνοντας πως σήμερα, “το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο είναι ένας κοιμισμένος γίγαντας που προσπαθεί να ξυπνήσει”, ευχόμενος μάλιστα τέλος, αυτό να συμβεί σύντομα.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, πρέπει να σημειωθεί πως σε χαιρετισμό προχώρησε μεταξύ άλλων και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου ενώ εμφανώς συγκινημένος ο κκ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων για την αγάπη τους στο πρόσωπό του, σημειώνοντας μάλιστα πως, ως οφείλει, πράττει το αυτονόητο.