Λαμπρότατος εορτασμός των Θεοφανείων παρουσία των αρχηγών κράτους και Εκκλησίας

  • Κυριακή, 6 Ιανουαρίου, 2019 - 13:14

Με λαμπρότητα και την παρουσία υψηλών προσώπων, τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια στη Σύρο.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β', καθώς και πλήθος κόσμου, συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή θρησκευτική εορτή.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ παρόντες ήταν επίσης, τόσο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όσο και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης. Το Πολεμικό Ναυτικό μάλιστα, συμμετείχε ακόμη με ένα άγημα, ένα πολεμικό πλοίο, αλλά και την ξακουστή σε όλη την Ελλάδα μπάντα του.

Μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή με κατάληξη την πλατεία Κανάρη. 

Την πομπή συνόδευσαν, όπως κάθε χρόνο, η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, οι Πρόσκοποι Σύρου και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.

Τιμές απέδωσαν με τη σειρά τους μικρά σκάφη αλλά και πλοία της γραμμής που είχαν περικυκλώσει το λιμάνι. Αμέσως μετά τον αγιασμό των υδάτων και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Β' και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β' τόσο προς τους γενναίους κολυμβητές, όσο και τους πιστούς του νησιού, ακολούθησε δεξίωση στο Ξενοδοχείο Ερμής.

Αναλυτικότερη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην έντυπη έκδοση της Κοινής Γνώμης.

Θα ακολουθήσει σχετικό βίντεο.

Ετικέτες: