Πλήθος προσκυνητών στον εορτασμό της Παναγίας της Θαλασσινής στο Μέγα Γιαλό

Τιμήθηκε η προστάτιδα των νησιωτών

  • Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2019 - 06:12

Με κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε για μία ακόμη χρονιά η Παναγία η Θαλασσινή, παρουσία πλήθους ευσεβών και φιλέορτων Χριστιανών, οι οποίοι συνέρρευσαν στο ομώνυμο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Αντωνίου στο Μέγα Γιαλό για να συμπροσευχηθούν, κατά την ημέρα Αποδόσεως της της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα λεγόμενα ''εννιάμερα'' της Παναγίας.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία Θαλασσινή Η Παναγία Θαλασσινή,  μαζί με τον Άγιο Νικόλαο προστατεύει τους πολυάριθμους νησιώτες που δουλεύουν στην θάλασσα, ταξιδεύοντας, ψαρεύοντας.

Στο πλαίσιο αυτό, τελέστηκε Μέγας εόρτιος Εσπερινός, μετά το πέρας το οποίου ακολούθησε διάπλους της εικόνας της Παναγίας της "Θαλασσινής" με καΐκι και πλοιάρια, εντός του όρμου του Μέγα Γιαλού, μαγνητίζοντας και φέτος τα βλέμματα των πιστών που παρακολουθούσαν την εντυπωσιακή αυτή λιτάνευση από την παραλία, το δρόμο και το εκκλησάκι, πάνω στο βράχο.

Η λαμπρή εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας και εκπρόσωποι του νέου Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε με τη ρίψη βεγγαλικών και φωτοβολίδων, η οποία συνοδεύτηκε με επιφωνήματα, χειροκροτήματα και σφυρίγματα των επισκεπτών.