Μήνυμα Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου

"Καλή επιτυχία στον επαγγελματικό μελλοντικό σας προορισμό"

  • Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2019 - 14:58

Αγαπητοί νέοι και νέες, που δώσατε τον αγώνα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019,

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές τής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι για τους περισσότερους από εσάς, ελπίζω, η απάντηση στην προγραμματισμένη, από τη σχολική σας διαδρομή, επιλογή για την επόμενη φάση της επιστημονικής και επαγγελματικής σας κατάρτισης. Σε ανώτερο επίπεδο, θα συμπληρώσετε το γνωστικό υλικό, που θα γίνει στο μέλλον αξιόλογο τμήμα του εξοπλισμού σας για την επαγγελματική σας πορεία. 

Αγαπητοί μου, 

ως Πνευματικός Πατέρας της Τοπικής μας Εκκλησίας, εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας την καλύτερη για τον καθένα σας διαδρομή, για τον μελλοντικό επαγγελματικό σας προορισμό, μέσα από όποιον δρόμο επιλέξατε! 

Κυρίως, όμως, εύχομαι να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες της μόρφωσης που σας προσφέρονται, για να συνεχίσετε να διαμορφώνετε την προσωπικότητά σας, ώστε να συμβάλετε σταδιακά στην επίτευξη, στην ανάπτυξη και στη διαφύλαξη του κοινού καλού! 

Από την αξιοπρέπεια, την ενότητα και την ισότητα όλων προέρχεται πρωτίστως η αρχή του κοινού καλού (βλ.164 ΣτΚΔΕ). Το κοινό καλό είναι το επακόλουθο των πιο υψηλών τάσεων του ανθρώπου, αλλά είναι ένα καλό επίπονο να επιτευχθεί, επειδή απαιτεί ικανότητα και σταθερή αναζήτηση του καλού των άλλων, σαν να ήταν δικό μας.

Εύχομαι σε όλους σας, να βαδίσετε με την απαραίτητη επιμονή και επιμέλεια, με σταθερότητα και υπευθυνότητα το δρόμο που ανοίγεται μπροστά σας, αισιόδοξοι και βέβαιοι πως σας στηρίζουν οι προσευχές μας και η αγάπη και η φροντίδα της οικογένειάς σας !

Με την αγάπη του Χριστού, 
† Πέτρος Στεφάνου
Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης